AcasăȘTIRI EXTERNEFSB anchetează un cetățean american pentru „spionaj” / Anunț în plină criză...

FSB anchetează un cetățean american pentru „spionaj” / Anunț în plină criză Washington-Moscova

FSB anchetează un cetățean american pentru „spionaj” / Anunț în plină criză Washington-Moscova / Foto: printscreen

Americanii și rușii se acuză reciproc că își rețin cetățenii în scopuri politice, ceea ce înveninează relațiile dintre Washington și Rusia, atât cât a mai rămas din ele.

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) au anunțat, joi,că a deschis o anchetă pentru „spionaj” împotriva unui cetățean american, în plină criză diplomatică între SUA și Rusia legată de conflictul din Ucraina.

Informații despre „chestiuni biologice”

FSB nu a precizat identitatea cetățeanului american, dacă acesta a fost arestat, nici dacă se află în Rusia sau în străinătate. „Americanul este suspectat că a adunat informații despre chestiuni biologice care sunt contrare securității Federației Ruse”, a precizat FSB într-un scurt comunicat, informează Le Figaro.

Mai mulți cetățeni americani sunt în prezent deținuți în Rusia, ceea ce contribuie la otrăvirea relațiilor dintre Moscova și Washington. Americanii și rușii se acuză reciproc că își rețin reciproc cetățenii în scopuri politice.

Anterior, au avut loc mai multe schimburi de deținuți. Luna trecută, Rusia a eliberat-o pe vedeta americană de baschet Brittney Griner, care a fost condamnată pentru „trafic de droguri” după ce a intrat în Rusia cu un vaporizator care conținea ulei de canabis, în schimbul unui cunoscut traficant de arme deținut în SUA, Viktor Bout.

Dar un fost militar american, Paul Whelan, a fost arestat în Rusia în 2018 și condamnat la 16 ani de închisoare pentru „spionaj”, în ciuda negărilor sale, se află încă în închisoare.

author avatar
Tudor Borcea