AcasăȘTIRI EXTERNEFrica de Covid-19. Grași, bătrâni și expuși, Moș Crăciunii din SUA nu...

Frica de Covid-19. Grași, bătrâni și expuși, Moș Crăciunii din SUA nu vor să mai îmbrace haina roșie

Frica de Covid-19. Grași, bătrâni și expuși, Moș Crăciunii din SUA nu vor să mai îmbrace haina roșie

Odată cu apropierea sărbătorilor de sfârșit de an, actorii din SUA sunt reticenți să îmbrace haina roșie a lui Moș Crăciun, din cauza crizei Covid-19.

Criza de sănătate nu l-a cruțat nici pe Moș Crăciun. La mai puțin de o lună înainte de sărbătorile de sfârșit de an, nu este o sarcină ușoară de recrutat actori care să îmbrace haina roșie.

După cum relatează Washington Post, agențiile de recrutare americane întâmpină mari dificultăți în a convinge profesioniștii din industrie să accepte contracte pentru evenimente sau ședințe foto în centrele comerciale.

Sute de Moși, uciși de pandemie

Dificultăți de angajare, în special din cauza riscurilor pentru populațiile în vârstă de infectare cu Covid-19. Moșii Crăciun, în general actori în vârstă sau supraponderali, se află în prima linie în fața epidemiei în adunările festive.

Între circulația variantelor, printre care temuta Omicron, și necontenitele îmbrățișări cu copiii (nevaccinați), actorii sezonieri se tem că le crește riscul de a contracta boala, scrie Le Point. Potrivit lui Mitch Allen, șeful unei agenții de recrutare, câteva sute de Moși Crăciun profesioniști și-au pierdut viața în ultimele luni din cauza Covid-19 sau a altor boli legate de vârsta înaintată.

SUA nu este singura țară care se confruntă cu un deficit de Moși Crăciun. Și în Canada există aceeași situație. Angajații din multe industrii, inclusiv evenimente și catering, lipsesc. „O criză fără precedent”, potrivit federațiilor patronale din Quebec.

Pe lângă bătrânii domni cu barbă albă, companiilor le lipsesc și ospătarii, producătorii și chiar personalul de îngrijire. În cauză: o conștientizare a naturii anevoioase a anumitor locuri de muncă, a salariilor mici, a îmbătrânirii populației și a scăderii imigrației din cauza restricțiilor sanitare.

author avatar
Tudor Borcea
440 afisari

4 COMENTARII

  1. Să le trăiască tefeliștii, leghebetiștii și belemiștii!

    Să ia „progres” pe pită, muricanii!!!

    P.S. „Omacroul” este și mai ușor decât „delta”!!! În nici-un caz nu-i temut!!!

  2. Cit platiti ba america mosii Craciuni? Ca viu eu sa fac pe moshu..Mise rupe de covrignouashpe. Da daca banii-s putzani nu e biznis,remuneratia adica..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger