AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump și copiii săi, chemați la audieri de procurorul statului New...

Donald Trump și copiii săi, chemați la audieri de procurorul statului New York! Acuze grave aduse fostului președinte american

Fraudă fiscală. Trump și copiii săi, chemați la audieri de procurorul statului New York. Vremea socotelilor

Procurorul statului New York, care investighează o posibilă fraudă fiscală a Trump Organization, vrea să-i audieze pe fostul președinte Donald Trump și pe copiii săi, Ivanka și Donald Junior, a declarat o sursă judiciară.

Potrivit unui document al Curții Supreme a statului New York semnat de procurorul Letitia James, fostul președinte și doi dintre copiii săi sunt chemați ca martori în ancheta de amploare lansată în martie 2019 privind o posibilă fraudă fiscală în cadrul grupului familial Trump Organization.

„Nimeni nu este deasupra legii”

„Procurorul general James dorește ca Donald Trump, Donald Trump Jr. și Ivanka Trump să dea declarații sub jurământ”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului.

El a asigurat că „în pofida numeroaselor încercări din partea Trump Organisation de a amâna ancheta noastră (…) întrebările noastre vor primi răspuns şi adevărul va fi dezvăluit pentru că nimeni nu este deasupra legii”.

Pe 7 decembrie, Washington Post a dezvăluit că Letitia James l-a chemat pe Donald Trump să vină să depună mărturie personal în biroul său, pe 7 ianuarie. Informație care nu a fost confirmată oficial.

La 20 decembrie, fostul președinte republican a depus o împotriva Letitiei James, aleasă a  Partidului Democrat, în încercarea de a bloca ancheta, acuzând motivații politice, scrie Le Point.

Avocații familiei Trump au numit acțiunile procurorului o „amenințare la adresa democrației noastre”. Procurorul a replicat într-o declarație că „de mai bine de doi ani membri ai familiei Trump și ai Organizației Trump au căutat în mod continuu să întârzie și să obstrucționeze ancheta noastră”.

„Dar, în ciuda numelui lor, trebuie să respecte aceleași reguli ca oricine altcineva”, a spus ea, cerând Curții Supreme din New York să-i „oblige pe Donald Trump, Donald Trump Jr. și pe Ivanka Trump să depună mărturie sub jurământ în biroul nostru”.

Fiscul, mai rău ca pierderea Casei Albe

Procurorul suspectează de aproape trei ani Organizația Trump că a supraestimat în mod fraudulos valoarea anumitor proprietăți atunci când a solicitat împrumuturi la bănci și că a subestimat aceleași proprietăți în relația cu organele fiscale pentru a plăti mai puține taxe.

Eric Trump, un alt fiu al miliardarului republican și vicepreședinte al Organizației Trump, a fost audiat de procurori în octombrie 2020.

Grupul familiei Trump este, de asemenea, ținta unei anchete penale a procurorului federal din Manhattan pentru suspiciunea de infracțiuni financiare și fraudă în asigurări. În acest context, directorul financiar al Organizației Trump, Allen Weisselberg, unul din cei mai loiali apropiați ai lui Donald Trump, pledase, în iulie, nevinovat pentru fraudă fiscală.

Weisselberg este acuzat că a ascuns în mod deliberat de autoritățile fiscale, între 2005 și 2021, aproximativ 1,7 milioane de dolari beneficii în natură pe care le-a primit de la Organizația Trump, ceea ce l-ar fi scutit de a plăti aproape un milion de dolari în impozite federale și locale. Procesul său urmează să înceapă la jumătatea acestui an.

author avatar
Tudor Borcea
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger