AcasăȘTIRI EXTERNEFratele lui Aleksei Navalnîi, dat în urmărire internațională! Ce planuri are Rusia...

Fratele lui Aleksei Navalnîi, dat în urmărire internațională! Ce planuri are Rusia pentru Oleg Navalnîi

Oleg Navalnîi, fratele opozantului Aleksei Navalnîi, a fost dat în urmările internațională după ce ar fi fugit din Rusia.

Acesta este căutat de autoritățile rusești pentru a-și ispăși pedeapsa de un an de închisoare pentru încălcarea măsurilor anti-COVID-19. Oleg este bănuit că a plecat din țară la sfârșitul anului trecut, cu destinația Cipru, și nu s-a mai întors, el fiind citat pentru audieri la tribunal în cadrul unui proces care ar putea duce la convertirea pedepsei cu suspendarea în pedeapsă cu închisoarea.

Un tribunal din Moscova a ordonat vineri ca Oleg Navalnîi, fratele principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, să fie închis.

Oleg Navalnîi s-a aflat în arest la domiciliu în perioada ianuarie-aprilie 2021 și a fost condamnat la un an cu suspendare pentru încălcarea prevederilor legale privind combaterea pandemiei de Covid-19.

Decizie de încarcerare pentru Oleg Navalnîi

Acuzațiile i-au fost aduse după ce a participat la un miting la Moscova în semn de protest față de arestarea fratului său, Aleksei Navalnîi, care a fost închis la scurt timp după revenirea din Germania unde fusese tratat după episodul tentativei de otrăvire.

Administrația Federală a Penitenciarelor va înainta o petiție unui tribunal din Moscova, pe 18 februarie, cerând transformarea condamnării cu suspendarea în pedeapsă cu închisoarea, potrivit avocatului acestuia.

Fratele lui Navalnîi în vârstă de 38 de ani a mai fost închis pentru o perioadă de trei ani și jumătate pentru fraudă într-un alt proces considerat o mascaradă menită să pună presiune pe Aleksei. El fusese eliberat în 2018.

author avatar
Andreea Vlad
245 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri