AcasăȘTIRI EXTERNEFranța vrea să naționalizeze gigantul EDF. Ce a anunțat șefa Guvernului de...

Franța vrea să naționalizeze gigantul EDF. Ce a anunțat șefa Guvernului de la Paris – VIDEO

Ce a anunțat șefa Guvernului de la Paris - VIDEO (sursa foto: captură video Twitter)

De peste patru luni deja, nu trece zi să nu se vorbească despre consecințele războiului din Ucraina, atât la nivel umanitar, cât și economic. Mai ales că acestea nu sunt deloc puține.

În tot acest context, s-a aflat că Franța intenționează să naționalizeze complet Electricité de France (EDF), gigantul energetic, pentru a asigura securitatea energetică a țării.

Confirmare de la vârful Guvernului francez

Șefa Guvernului de la Paris, Elisabeth Borne, a făcut declarații pe acest subiect, miercuri, într-un discurs în Parlamentul francez. „Vă confirm astăzi că statul intenţionează să dețină 100% din capitalul EDF”, a spus premierul francez, potrivit lemonde.fr.

„Această evoluție va permite EDF să-și consolideze capacitățile de a-și realiza în cel mai scurt timp posibil proiectele sale ambițioase și indispensabile pentru viitoarea noastră energie”, a mai precizat șefa Executivului de la Paris.

Guvernul de la Paris este deja cel mai mare acţionar la EDF, cu o participaţie de 84%. De altfel, opţiunea naţionalizării EDF a fost semnalată de către preşedintele Emmanuel Macron, care intenţionează să facă din companie pilonul principal al unei investiţii masive în noi reactoare nucleare, titrează cnbc.com.

EDF, cea mai importantă companie de utilități din Franța, a fost înființată în anul 1946.

author avatar
Andrei Coman
434 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger