AcasăȘTIRI EXTERNEFranța. Un om de afaceri a comandat incendierea a zece săli de...

Franța. Un om de afaceri a comandat incendierea a zece săli de bingo concurente

Franța. Un om de afaceri a comandat incendierea a zece săli de bingo concurente

Un om de afaceri francez a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru că a dispus incendierea a zece săli de bingo ale unui fost partener.

Cel în cauză, în vârstă de 72 de ani deținea el însuși o sală de bingo, de câțiva ani. Cu toate acestea, un fost partener a decis să meargă pe cont propriu și a deschis mai multe săli în diferite departamente franceze.

Plătiți cu 15.000 pe sală incendiată

Frustrat de ceea ce a considerat o trădare, septuagenarul a angajat zece oameni pentru a se răzbuna. Între 2014 și 2016, aceștia din urmă au dat foc la nu mai puțin de zece sucursale aparținând rivalului angajatorului lor.

Potrivit anchetatorilor, aceștia au fost plătiți cu 15.000 de euro pe sală incendiată.

Deși a continuat să nege că a fost implicat în această afacere, omul de afaceri de 72 de ani a fost condamnat joia trecută, de către un tribunal corecțional din orașul Albi (centrul Franței, prefectura departamentului Tarn) la patru ani de închisoare. El și complicii săi vor trebui, de asemenea, să plătească victimei 150.000 de euro, scrie AFP.

Ceilalți inculpați au primit, de asemenea, sentințe cuprinse între două luni de închisoare cu suspendare și 18 luni de închisoare.

author avatar
Tudor Borcea
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger