AcasăȘTIRI EXTERNEFranța trimite armata! Cresc tensiunile dintre Grecia și Turcia pe tema gazelor...

Franța trimite armata! Cresc tensiunile dintre Grecia și Turcia pe tema gazelor naturale și petrol din Mediterană

Franța trimite armata! Cresc tensiunile dintre Grecia și Turcia pe tema gazelor naturale și petrol din MediteranăFranța trimite armata! Cresc tensiunile dintre Grecia și Turcia pe tema gazelor naturale și petrol din Mediterană

Franța va crește trupele militare în estul Mediteranei, potrivit unui anunț făcut miercuri de președintele Emmanuel Macron, care a solicitat Turciei să oprească explorarea petrolului și gazului în această zonă, aspect care a condus la creșterea tensiunilor cu Grecia.

Liderul francez și-a exprimat îngrijorarea pentru explorarea „unilaterală” de către Turcia, într-o conversație cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, a anunțat biroul de presă al președintelui francez. De asemenea, se precizează că prospectarea ar trebui să „înceteze pentru a permite un dialog pașnic” între vecinii care sunt membri NATO.

Franța crește forțele militare din Mediterană

Tensiunile dintre cele două state au crescut în această săptămână odată cu sosirea navei de cercetare seismică turcă Oruc Reis într-o zonă disputată din Mediterana, nava fiind însoțită de altele de război, transmite Reuters.

Franța își va „consolida temporar” prezența militară, se arată în declarația lui Macron, pentru a „monitoriza situația din regiune și a arăta determinarea acesteia de a respecta dreptul internațional”.

Franța trimite armata! Cresc tensiunile dintre Grecia și Turcia pe tema gazelor naturale și petrol din Mediterană
Franța trimite armata Cresc tensiunile dintre Grecia și Turcia pe tema gazelor naturale și petrol din Mediterană

Între Turcia și Grecia există tensiuni în ceea ce privește rezervele de gaz natural, acestea fiind accentuate de încercările Ciprului de a explora gazul din estul Mediteranei ignorând obiecțiile puternice ale Turciei.

Tensiunile dintre Grecia și Turcia, din ce în ce mai mari

Emanuel Macron a solicitat luna trecută impunerea de sancțiuni de către UE împotriva Turciei din cauza „încălcărilor” suveranității grecești și cipriote asupra apelor lor teritoriale. Relațiile dintre Paris și Ankara au devenit și mai tensionate și din cauza conflictului din Libia.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
608 afisari

1 COMENTARIU

  1. Locuri de munca urgent! Începeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 Euro lunar! Pentru a afla detalii,sunaţi vă rugăm frumos la numărul de telefon: 0743457028

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger