AcasăȘTIRI EXTERNEFranţa, sub TEROARE! Un preot ortodox a fost împuşcat în biserică

Franţa, sub TEROARE! Un preot ortodox a fost împuşcat în biserică

politia francezaFranţa, sub TEROARE! Un preot ortodox a fost împuşcat în biserică

Atacurile bănuite a fi teroriste din Franţa continuă! Sâmbătă după-amiază, un preot ortodox a fost împușcat în al șaptelea arondisment al orașului francez Lyon.

Preotul Bisericii Ortodoxe Grecești a fost împușcat de două ori la ora locală 16.00, în timp ce închidea biserica unde slujea. Acesta primește tratament la fața locului pentru rănile care ar putea fi fatale. Forțele de ordine au intervenit imediat. Au format un perimetru de securitate în zonă.

Un preot ortodox grec, Nicolas K., în vârstă de 52 de ani, a fost rănit prin împuşcare sâmbătă, la Lyon, iar autorul atacului cu o puşcă cu ţeava tăiată a reuşit să fugă. Preotul „a fost agresat de către un singur bărbat, care a tras în el în două rânduri”, spun sursele.

Premierul Jean Castex, călătorind la Saint-Etienne du Rouvray, a anunțat că se întoarce imediat la Paris, unde a fost deschisă o celulă de criză la Ministerul de Interne.

Un atacator cu un cuţit a ucis 3 oameni la Nisa

Un atacator înarmat cu un cuțit a ucis trei persoane, inclusiv o femeie care a fost decapitată, la o biserică din orașul francez Nisa, în urmă cu 3 zile. Incidentul a fost catalogat de primarul orașului drept unul terorist.

Primarul Christian Estrosi a transmis pe Twitter că atacul armat a avut loc în sau lângă biserica Notre Dame din Nisa, iar poliția a capturat atacatorul. Estrosi a spus că individul a strigat în mod repetat „Allahu Akbar”, chiar și după ce a fost reținut de polițiști.

Atacul terorist de la Nisa venise la scurt timp după ce un profesor a fost decapitat de un tânăr musulman de origine cecenă care a vrut să se răzbune pentru că dascălul le-a arătat elevilor caricaturile Charlie Hebdo cu profetul Mahomed.

author avatar
Andrei Ștefan
452 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger