AcasăȘTIRI EXTERNEFranţa s-a SPERIAT de ce a văzut în SUA: măsuri de URGENŢĂ...

Franţa s-a SPERIAT de ce a văzut în SUA: măsuri de URGENŢĂ la Paris, se schimbă Constituţia!

emmanuel macronFranţa s-a SPERIAT de ce a văzut în SUA: măsuri de URGENŢĂ la Paris, se schimbă Constituţia!

Premierul francez Elisabeth Borne anunţă că susţine o iniţiativă a grupului partidului prezidenţial LREM de înscriere a dreptului la avort în Constituţia franceză, în urma hotărârii istorice a Curţii Supreme a Statelor Unite de a revoca dreptul la avort.

„Guvernul va susţine cu putere acest proiect de lege. Pentru toate femeile, pentru drepturile omului, trebuie să înscriem acest aqis” în Constituţie, anunţă într-un tweet şefa Guvernului francez, apreciind că ”Parlamentul trebuie să susţină larg acest text”.

Marine Le Pen se opune avortului

Noii deputaţi din cadrul partidului de extremă dreaptă condus de Marine Le Pen sunt acuzaţi că reprezintă „opozanţii aprigi ai accesului femeilor la avort”.

Partidul lui Marine Le Pen a fost mult timp un oponent radical al avortului. În 2011, Marine Le Pen şi-a reiterat dorinţa ca avorturile să nu fie decontate, iar apoi a îndemnat la menţinerea situaţiei, prezentându-se în acelaşi timp drept cea mai mare apărătoare a drepturilor femeilor.

Se schimbă Constituţia în Franţa?

În 2019, mai mulţi deputaţi de stânga au depus un proiect de lege constituţională „care viza să protejeze dreptul fundamental la întreruperea voită a sarcinii”, o iniţiativă a socialistului Luc Carvounas.

Nimeni nu poate îngrădi dreptul fundamental la întreruperea voită a sarcinii”, se arăta în acel proiect, susţinut atunci de către deputații din Partidul La France Insoumise, Clémentine Autain, Eric Coquerel şi Mathilde Panot.

author avatar
Andreea Vlad
1.184 afisari

5 COMENTARII

  1. Ocazia perfecta sa rescrie Constitutia. Motiv bun pt imbecili! Da sa puna avortul la liber si pt barbsti, ca altfel nasc ei !

  2. Acum, fata de Evul Mediu:
    – o femeie nu este ucisa, sau aruncata la marginea satului daca face un bebe din flori.
    – o femeie poate alege dintr-o multitudine de mijloace de contraceptie, multe de tot, incusiv dupa contactul neprotejat. Cazuri speciale (violuri etc care sunt foarte foarte putine, o,0 ceva % pot face obiectul unor exceptii).
    – stiu ce inseamna avortul de fapt si ce consecinte are si asupra sqanatatii femeilor care recurg la avort.
    – sunt state si tari unde se poate face avort.

    De aceea sunt pro-viata, deoarece consider ca si noua viata are drepturi, iar femeile si barbatii au toate mijloacele de a evita o sarcina nedorita. Exceptii exista, da, dar in general, acum se foloseste avortul ca mijloc de contraceptie pentru ca:
    – se doreste sa se sacrifice copii, elita satanista
    – Biserica lui Satan din SUA deja fac scandal ca ei nu mai pot face ritualurile lor ca se va interzice avortul, acesta fiind un ritual al lor – da este oficial, nu este aberatie, cautati pe net, s-au plans public.
    – cercetarea si medicina: se folosesc fetusi, vii, se preleveaza rinichi si altele de la avortoni, dar pe viu!!! Si fara medicatie pentru a nu strica tesuturile prelevate. Acesta si altele legate de avortoni si medicina sunt secrete stiute, sunt multe articole, dar nu se spune de fapt in MSM, este ceva asa, despre care oamenii care afla se prefac ca nu stiu, pentru ca este ceva ce nu ne place. De aceea vor avorturi, sa aiba materiale pentru experimente si pentru alte proceduri. Si nici asta nu este conspiratie, este adevarul gol-golut, apare in mutle situri foarte reputabile, se poate cauta lejer.

    Din toate aceste motive cred ca toti trebuie sa fim pro-viata si sa promovam contraceptia. Iar in cazurile speciale (incest, viol) sa se poata face totusi avort daca mama doreste.

    • adica tu ai facut avort dar alte femei sa nu faca! esti tare ca asfaltul! adevarul e ca toate toapele care au facut de toate la tinerete acum, la batranete, se vor virgine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger