AcasăȘTIRI EXTERNEFRANȚA, REVOLUȚIE! Lupte de stradă la Paris și în alte orașe /...

FRANȚA, REVOLUȚIE! Lupte de stradă la Paris și în alte orașe / Au dat foc Primăriei Bordeaux! – FOTO&VIDEO

sursa foto: captură video Twitter

Nemulțumirile francezilor față de reforma pensiilor – și de planul ce vizează creșterea vârstei de pensionare – par departe de a se domoli. Oamenii au ieșit în număr uriaș pe străzi, joi. Au fost făcute arestări și s-a anunțat că peste 140 de oamenii ai legii au fost răniți.

Aproximativ 3,5 milioane de oameni din Franța s-au alăturat joi protestatarilor împotriva reformelor pensiilor, potrivit sindicatului CGT (Confederaţiei Generale a Muncii), titrează France24. Autoritățile spun că demonstranții de la proteste în toată Franța au fost doar 1,08 milioane, iar 119.000 au manifestat la Paris.

Intrarea în primăria Bordeau, incendiată. Flăcări uriașe

Protestatarii au dat foc primăriei din Bordeaux. Imagini publicate pe rețelele sociale arată ușa și intrarea în primărie cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii, pentru a stinge focul.
Ministrul de Interne a anunțat un bilanț al zilei de proteste. Peste 149 de polițiști și jandarmi au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate, a declarat ministrul francez de interne Gérald Darmanin, joi seară, potrivit aceleiași surse. Conform oficialului, 172 de persoane au fost arestate, 77 dintre ele la Paris.

Premierul francez Elisabeth Borne a declarat că violența și pagubele de la protestele de joi au fost „inacceptabile”.

Violențe la Paris

La Paris au izbucnit rapid violenţe la începutul marşului: pietre de pavaj, sticle şi artificii au fost aruncate asupra forţelor de ordine, vitrinele magazinelor au fost sparte, staţii de autobuz şi mobilier stradal au fost distruse, iar tomberoane de gunoi şi chioşcuri de ziare au fost incendiate de persoane îmbrăcate în negru şi purtând măşti şi ochelari de protecţie, potrivit agerpres.ro. În oraşele Nantes şi Rennes au avut loc, de asemenea, ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Tensiuni au fost observate şi în alte oraşe, cum ar fi Toulouse, Bordeaux sau Lille.



author avatar
Andrei Coman
1.009 afisari

17 COMENTARII

    • Bine fac, trebuie sa foloseasca orice metoda (legala) pt a scapa de puiul lui Schwab

    • Lasă că știți voi gunoaiele sorosiste ,mă imbecili trotinetari acolo știu pt ce ies în strada ,lasă că ați ieșit voi leșinați rezit la îndemnul relicvei soros ,iar când trebuia sa ieșiți sa va cereți drepturile constituționale ați tăcut mâlc, trebuie să ne trezim și noi români și să condamnăm ferm acest globalism satanic

        • Asta este forță sindicatelor ,a faptului că au industrie,la noi totul a fost distrus ,combinate ,mine tot ce putea sa facă o efervescenta civică, tocmai ca niciodată sa nu poată sa iasă în stradă si sa facă revolte,au fost aduse corporații străine care își apară interesele ,uitați,vă la ordonată 13 cătă plebe rezist au scos ONG-urile străine, doar ele pot mobiliza oamenii,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger