AcasăȘTIRI EXTERNEFranța raționalizează consumul de energie! Macron pregătește lovitura care va îngenunchea populația...

Franța raționalizează consumul de energie! Macron pregătește lovitura care va îngenunchea populația din Hexagon

emmanuel macron

Guvernul Franței se pregătește să raționalizeze sau chiar să taie alimentarea cu gaz din cauza închiderii robinetului de către Rusia. Ca să liniștească populația, premierul francez a precizat că acest lucru nu va afecta consumatorii privați.

Însă, informații scurse în presă arată că Executivul francez are deja în vedere posibilitatea întreruperilor de curent în orașe pentru perioade de până la două ore, deoarece nu se pot face distincții între persoane fizice și companii.

Companiile franceze primesc gaze cu țârâita

Premierul francez, Élisabeth Borne, a confirmat într-un interviu difuzat marți seara pe postul TMC că Gazprom a decis să suspende total furnizarea de gaz către operatorul francez Engie începând de joi, 1 septembrie, potrivit elespanol.com.

„Engie a găsit alte surse de aprovizionare, în afară de gazul rusesc”, a declarat premierul. Borne a subliniat apoi că Executivul său s-a pregătit pentru acel scenariu și că „va trebui să pregătim ipoteze în care ar putea exista restricții sau reduceri”. Ea a mai precizat că „gazul nu va fi întrerupt pentru gospodării, dar companiile noastre, marii consumatori, s-ar putea confrunta cu un flux scăzut de gaze”.

Borne a insistat că reducerea voluntară a consumului „ne va împiedica să facem reduceri iarna viitoare”.

În cazul energiei electrice , situația este diferită, deoarece Franța are acum o capacitate de producție „mai mică decât de obicei” din cauza faptului că majoritatea centralelor nucleare sunt oprite (32 din 56) și asta înseamnă că țara urmează să devină mai dependentă de importuri.

Fără curent electric timp de 2 ore pe zi

Președintele Comisiei de Reglementare a Energiei (CRE), Emmanuelle Wargon, a afirmat miercuri că nu sunt „prea îngrijorați” de decizia Gazprom cu privire la aprovizionarea din Franța, deși decizia va avea repercusiuni în preț.

Președintele CRE a subliniat că va fi necesar ca atât persoanele fizice, cât și companiile să aplice măsuri, precum evitarea consumului de energie electrică la orele de vârf. De asemenea, a recunoscut că în cazul întreruperilor în furnizarea de energie electrică nu se poate face distincția între companii și consumatorii privați. De altfel, Guvernul ia în considerare posibilitatea întreruperilor de curent în cartiere și sectoare pentru perioade de până la două ore.

Emmanuelle Wargon a indicat că rezervele actuale de gaze din Franța sunt la 91% din capacitatea lor și vor crește peste 95% chiar și până la 100% înainte de 1 noiembrie și începerea sezonului de iarnă.

Aceste rezerve reprezintă aproximativ 25% din consumul de gaz în Franța în fiecare an. Wargon a precizat că Franța va continua să importe gaz natural lichefiat (GNL) pe navă și asta îi va permite să continue să acopere consumul.

author avatar
Andreea Vlad
1.057 afisari

18 COMENTARII

  1. Ia să vedem dacă dobitoacele franceze vor ieși în stradă? omacroul aruncă cu miliardele în hucraina neo-nazistă iar prostimea va suferi de frig și foame.

    DAR SĂ NU-I PLÂNGEM, I-A IMUNIZAT GERONTOFILUL CU DOZELE LUI FAIȚĂR!

  2. ce ne pasa nou de franta?
    noi avem boierii nostri de la care ne putem sustine material. si avand in vedere ca nu sunt suparati ca nu i-am deranjat 30 de ani cat s-au straduit ei, boierii sa adune, sa inmulteasca…apoi nici acum nu s-or supara daca vom lua si noi de la ei ce-i si al nostru.
    avutia natiunilor, zicea cineva. adica natiunea ii cuprinde pe toti, deci si cele materiale apartin tuturor. sunt bune si niste vremuri dintr-astea pt. ca se regleaza balanta comerciala si materiala.
    nimic nu se pierde, totul se transforma…sau mai curand se va transfera tuturor.
    nimeni nu ia nimic cu el pe lumea cealalta, asa ca…boieri, vine impartirea. de bunavoie sau…de nevoie. fara suparare.

  3. Se adaptează ei cumva, nu te îngrijora!
    Tu ești cel mai bun exemplu de adaptare. În urmă cu vreo 2-3 ani erai analfabetul g4media și uite ce mândrețe de lingvist și literat ai ajuns pe Național! 😎

      • CÂND ȚI-AM SPUS CĂ EȘTI RETARDAT AI CREZUT CĂ TE LAUD, AȘA-I?
        Bine că demonstrezi, zi de zi, că am avut dreptate.

        Trollache tăpălăbar, ca rîia v-ați întins în presă. Bine că nu vă citește nici dracul. Tu, „nik”…

        • Erai analfabet, recunoaște!
          Sau bietul nume de-l folosiți n-are legătură cu ce prost este de serviciu la postări.

    • Dacă nu ai fi „trist”, ai vedea că totul are o logică. Nimic nu este neprevăzut de cei ce sunt la butoane.
      Și le va mai merge atâta timp cât prostimea șade liniștită în staul și rumegă.

  4. Lasa ca si francezii merita ce vine peste ei…
    Sa-l votezi tu pe limbricul asta a doua oara dupa ce a facut in pandemie ???

      • Oooppss:((((((
        Afirmația asta sună a blestem.
        Chiar atât de mulți mizantropi cretini trăiesc?

        • Băiatule, la a câta doză ești? Nu mai te injecta că-ți termină neuronul, waxere.

          P.S. Sper că nu mai ai frați și nici nu ai apucat să te puiești.

          • Acum ce faci, intri în defensivă, devii altruist?
            Vrei binele omenirii, neîmplinitule?
            Nu-i cazul tău, desigur. Tu nu ești decât un biet suferind.
            Trebuie să-ți fie tare greu să trăiești cu tulburarea de care suferi. Bipolară, desigur.😎

  5. Ceașca unde esti sa iti vezi discipolii. De trei ani se vorbește de asta. Dar nu aveau pe cine sa dea vina, azi au un urs pe care dau vina. Iar oile aplauda. Sa imi bag pu la in doamna ma ta daca mai stergi comentariile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger