AcasăȘTIRI EXTERNEFranţa raţionalizează benzina! / HAOS la Paris: polițiștii își împing mașinile până...

Franţa raţionalizează benzina! / HAOS la Paris: polițiștii își împing mașinile până la stațiile de alimentare! – VIDEO

Franţa raţionalizează benzina. Ce măsură drastică a luat Parisul / Sunt afectate și autospecialele de Poliție și Ambulanță - VIDEO

Franța a dat asigurări că nu va raționaliza benzina pentru șoferi ca răspuns la problemele de aprovizionare cauzate de greve. Dar situația din teren stă cu totul altfel.

Polițiștii francezi verifică rezervorul mașinilor înainte de a le permite accesul la benzinării.

Un șofer a surprins cu telefonul un astfel de moment, într-una din stațiile din țară. Iar oamenii legii îi goneau din benzinării pe șoferii care aveau jumătate de rezervor cu combustibil!

Benzinăriile au rămas fără carburanți

Situația din nordul Franței și din împrejurimile Parisului este deosebit de dramatică. Până la 55% din toate benzinăriile sunt afectate. În vestul Parisului, poliția a fost nevoită să reglementeze traficul în unele locuri în weekend, deoarece cozile din fața pompelor de benzină au blocat străzi întregi, potrivit globeecho.com.

Unii oameni au făcut noapte albă pentru câțiva litri de benzină sau motorină. Ca să fie siguri că prind loc la pompă, aceștia și-au luat provizii și au așteptat neliniștiți să le vină rândul.

Greva afectează și serviciile de ambulanță

În unele orașe din nordul Franței, nici măcar serviciile de ambulanță nu aveau de unde să cumpere benzină. Chiar și autospecialele de poliție au întâmpinat dificultăți. Un utilizator de Twitter a susprins cu telefonul momentul în care agenții de poliție au fost nevoiți să împingă mașina pe o stradă public, probabil pentru a face economie la benzină ori fiindcă a rămas fără carburant.

Din cauza grevelor de la TotalEnergies și Exxon Mobil, o treime din toate benzinăriile nu pot oferi benzină sau motorină.

Ministrul mediului, Christophe Bechu, a precizat că Franța nu va raționaliza benzina pentru șoferi și nu va restricționa utilizarea stațiilor de benzină ca răspuns la problemele de aprovizionare cauzate de grevele de la rafinării. „Nu am ajuns încă la acest punct”, a spus Bechu la Radio Franceinfo, când a fost întrebat dacă guvernul va impune măsuri naționale în afara interdicțiilor în unele locuri privind umplerea bidoanelor.

author avatar
Andreea Vlad