AcasăȘTIRI EXTERNEFranța pune presiune pe nevaccinați. Ministrul Sănătății: „Există puține șanse să vă...

Franța pune presiune pe nevaccinați. Ministrul Sănătății: „Există puține șanse să vă mai strecurați”

Franța pune presiune pe nevaccinați. Ministrul Sănătății: „Există puține șanse să vă mai strecurați”

În cadrul examinării în comisie la Adunarea Națională (camera inferioară a Parlamentului francez) a proiectului de lege privind permisul de vaccinare, ministrul Sănătăţii s-a adresat celor mai reticenți la vaccin, în fața creşterii explozive a contaminărilor în Franța.

„Acum trebuie să vă vaccinați pentru că, altfel, nu mai este cale de ieșire”, a declarat ministrul Olivier Véran.

„Nu mai vorbim de un val, este un tsunami”

Un apel insistent în direcția a aproximativ cinci milioane de francezi încă refractari la vaccin, în cadrul examinării în comisia Adunării Naționale a proiectului de lege care transformă certificatul sanitar într-unul de vaccinare, validat în noaptea de miercuri spre joi.

Astfel că doar cei imunizați cu schemă completă îl mai pot obține.

Hotărât să extindă și mai mult vaccinarea populației, pentru a înfrâna evoluția rapidă a variantei Omicron, guvernul a decis să joace pe mai multe registre, pentru a-i convinge pe nevaccinați să facă pasul.

În primul rând, persuasiunea, chiar dacă înseamnă a pune presiune asupra lor, avertizându-i asupra riscurilor pentru sănătatea lor.

„Există foarte puține șanse să vă mai strecurați printre picături”, a avertizat Veran, vorbind direct celor care rămân recalcitranti la vaccin. „Circulația virusului este prea puternică”.

În fața deputaților, ministrul Sănătății și-a exprimat „îngrijorarea” cu privire la situația sanitară din Franța, din cauza „unei creșteri continue a numărului de contaminări”, scrie Le Monde.

După ce sâmbătă Franța a depășit pentru prima dată 100.000 și s-a apropiat de 180.000 marți, numărul de cazuri noi a urcat miercuri la un record de 208.000, sub efectul variantelor Delta și Omicron. „Cifrele care te amețesc”, s-a alarmat Veran, nemaivorbind de un „val” ci de „un tsunami”.

Înainte de a multiplica formulele și cifrele șocante, destinate să atingă publicul. „Nu am trăit niciodată o asemenea situație”. „Peste un milion de francezi sunt acum pozitivi”. „10% din populație este caz contact”. „În fiecare secundă în țara noastră, doi francezi sunt diagnosticați pozitiv cu Covid-19”. O modalitate de a arăta că nimeni nu este ferit de acest virus, care afectează „toate teritoriile”.

author avatar
Tudor Borcea
1.619 afisari

21 COMENTARII

  1. La cate virusuri are omul in ei li s a pus pata pe asta la toti politrucii europei astia sunt razna!!!

  2. păi daca se spune de catre specialisti ca si cei vaccinati pot sa transmita virusul atunci care-i smecheria?