AcasăȘTIRI EXTERNEFranța. Obligația de vaccinare pentru 2,7 milioane de oameni intră în vigoare

Franța. Obligația de vaccinare pentru 2,7 milioane de oameni intră în vigoare

Franța. Obligația de vaccinare pentru 2,7 milioane de oameni intră în vigoare

Emmanuel Macron a anunțat-o acum două luni. Obligația de vaccinare împotriva Covid-19 pentru lucrătorii din domeniul sănătății intră în vigoare miercuri, 15 septembrie, în Franța. Profesioniștii din spitale, din case de bătrâni, dar și asistenții la domiciliu sau pompierii pot fi suspendați, fără remunerare, dacă nu au primit cel puțin o doză de vaccin.

Obligația de vaccinare împotriva Covid-19 intrat în vigoare miercuri, 15 septembrie, pentru 2,7 milioane de profesioniști: spitale, case de bătrâni, îngrijitori liberali, asistenți la domiciliu, pompieri, șoferi de ambulanță, dar o mică minoritate încă nu a primit o primă doză.

Ultimatumul a expirat

Cei care nu pot justifica o primă injecție, o contraindicație vaccinală sau o contaminare recentă „nu își mai pot exercita activitatea”, conform legii din 5 august.

Pentru angajații în cauză, aceasta trebuie să aibă ca rezultat suspendarea imediată a contractului de muncă, fără remunerație – cu excepția cazului în care zilele de concediu sunt folosite pentru a amâna termenul limită.

Potrivit Sante publique France (SpF), qui se base sur des échantillons de l’Assurance maladie, 89,3% dintre îngrijitori primiseră, începând din 12 septembrie, cel puțin o doză în structurile de primire a persoanelor în vârstă dependente (Ehpad, USLD).

„Va exista probabil un procent de 1% până la 2% din suspendări”, estimează totuși Florence Arnaiz-Maumé, secretar general al Synerpa, care reprezintă case de bătrâni private. Raportat la „300.000 – 350.000 de angajați” din sector, „ne putem aștepta la aproximativ 3.000 de contracte de muncă suspendate în următoarele zile”, prezice ea.

În unitățile de sănătate, unde SpF, unde 88% au primit cel puțin o doză, „știm că vom avea între 1% și 2% persoanele deloc vaccinate”, prognozează directorul de Asistență Publică – Spitale din Paris (AP-HP), Martin Hirsch.

Dintr-un milion de angajați ai spitalelor publice, „vom găsi, evident, câteva sute sau câteva mii de refractari”, comentează președintele Federației Spitalicești Franceze (FHF), Frédéric Valletoux, convins că „unii vor folosi cazuri specifice pentru a face să se creadă că sunt batalioane întregi”.

Premierul: Nu vom da înapoi

Invocând temeri pentru „situații greu de gestionat”, cu sancțiuni care au ca rezultat „închiderea paturilor și serviciilor”, federația FO-Santé a cerut „timp suplimentar” în ceea ce privește departamentele de peste mări afectate puternic de al patrulea val epidemic.

O cerere respinsă de guvern, satisfăcut de „efectele foarte pozitive” ale amenințării sale, scrie France 24. „Nu vom da înapoi”, a avertizat premierul Jean Castex.

„Refuzul de a fi vaccinat nu va da naștere niciunui concediu medical”, a avertizat ministrul Sănătății, Olivier Véran, promițând „controale sistematice” pentru „orice prescripție considerată suspectă”.

Franța a instituit și pașaportul sanitar obligatoriu pentru intrarea în baruri, restaurante, cinematografe, pe stadioane, spaţii comerciale sau în mijloacele de transport pe distanţe lungi. 70% din populaţia Franţei este vaccinată împotriva Covid-19. Însă coronascepticii organizează în fiecare săptămână acțiuni de protest la Paris și în alte orașe din Hexagon.

author avatar
Tudor Borcea
303 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Micron, bai tampitule de sclavete globalist, bai tarfa personala a bosvhetarului aluia de Jacques Attali, o sa vina astia dupa tine, si o sa iti puna pielea pe bat, bai trantore, sa fii sigur de asta, bai ordinarule !! O sa bage astia niste doze de vaxin in capul tau ala mare si prost de nu o sa stii pe unde esti, bai criminalule nazist francez, in plus esti si arrian pur, alb si esential !! 🙂 DIVOQ Macht Frei, bai zgarcitule, toata Franta o sa arate ca la Birkenau in 2-3 ani 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger