AcasăȘTIRI EXTERNEFranța, măturată de proteste! O nouă mobilizare națională împotriva lui Macron -...

Franța, măturată de proteste! O nouă mobilizare națională împotriva lui Macron – VIDEO

frantaFranța, măturată de proteste! O nouă mobilizare națională împotriva lui Macron -

Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron continuă să scadă, în timp ce se înmulţesc manifestaţiile împotriva reformei pensiilor pe care el a iniţiat-o.

Zeci de mii de francezi s-au mobilizat din nou împotriva reformei pensiilor preconizată în Franţa, dar sindicatele privesc deja la cea de-a patra zi de acţiune, sâmbătă.

Sute de mii de manifestanți în toată țara

Manifestaţiile au adunat 757.000 de persoane, potrivit Ministerului de Interne, şi „aproape două milioane”, potrivit sindicatelor.

Cifrele sunt ceva mai mici însă decât la 31 ianuarie, când sindicaliştii au anunţat peste 2,5 milioane de participanţi şi autorităţile 1,27 milioane, în timp ce la prima acţiune de protest, la 19 ianuarie, sindicatul CGT anunţase peste două milioane de participanţi, iar Ministerul de Interne -1,12 milioane.

La Paris, manifestaţia a adunat 57.000 de persoane potrivit poliţiei, 400.000 potrivit CGT şi 60.000 potrivit firmei Occurrence. La Lyon au fost aproximativ 30.000 de manifestanţi, potrivit sindicatelor, în timp ce Poliţia estimează peste 10.000. Au avut loc incidente în mai toate orașele mari.

În oraşul Rennes, situat în nord-vestul Franţei, 13 persoane au fost reţinute după confruntări cu agenţii forţelor de ordine.

Un protest uriaș a avut loc în Franța la mijlocul lunii ianuarie față de creșterea vârstei de pensionare. Peste 1 milion de oameni au ieșit în stradă, la finalul unei zile în care grevele au paralizat țara.

author avatar
Andreea Vlad