AcasăȘTIRI EXTERNEFranța intră în al patrulea val al pandemiei Covid-19

Franța intră în al patrulea val al pandemiei Covid-19

Franța intră în al patrulea val al pandemiei Covid-19

În timp ce internările din cauza Covid-19 sunt în creștere, purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat, într-o conferință de presă, că Franța se confruntă cu un nou val de epidemie.

Medicii alertau de câteva săptămâni și acum este oficial și pentru guvern: „Am intrat într-un al patrulea val al virusului”, a declarat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului, luni, 19 iulie, seara, la o conferință de presă dedicată permisului de sănătate, prezentată Consiliului de Miniștri.

Val rapid și abrupt

„Dacă plecăm de la un număr scăzut de contaminări, dinamica epidemiei este extrem de puternică, constastăm un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele”, a adăugat el.

Attal a vrut să fie alarmant: „Începem de jos, dar acest val poate crește foarte repede și poate urca foarte sus”. Vineri, Franța a depășit pentru prima dată din luna mai pragul de 10.000 de noi contaminări, iar luni, 7.041 de pacienți au fost spitalizați din cauza unei infecții legate de Covid-19.

Creștere „stratosferică” a ratei de incidență

O creștere de acest tip atât de puternică, atât de bruscă, pe care nu am experimentat-o ​​niciodată de la începutul epidemiei în țara noastră. Numărul de cazuri noi detectate s-a dublat într-o săptămână”, a declarat Gabriel Attal.

În Franța, rata incidenței a crescut cu 125% într-o singură săptămână: există 86 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori pe parcursul unei săptămâni. Purtătorul de cuvânt al guvernului a vorbit luni  despre o creștere „stratosferică” a ratei de incidență „stratosferică”.

Varianta Delta

La originea acestei reluări a epidemiei: varianta Delta, cunoscută anterior ca varianta indiană. Această variantă este deosebit de contagioasă, deoarece o persoană infectată ar fi contagioasă cu două zile mai devreme decât cu tulpina inițială.

În prezent, varianta Delta reprezintă 80% din contaminările Covid-19 din Franța, potrivit lui Gabriel Attal. În Marea Britanie, aceasta a condus la o creștere foarte rapidă a numărului de cazuri: de câteva zile, numărul de noi cazuri zilnice a fost de aproximativ 50.000, scrie Le Parisien.

Vaccinarea, insuficientă pe teritoriul țării

Pentru a spera să țină piept acestui al patrulea val, guvernul francez se bazează pe noua versiune a permisului de sănătate, al cărui conținut a fost validat în mare parte de Consiliul de Stat, dar și pe vaccinare: „Vaccinarea limitează numărul de forme grave dar rămâne insuficientă în țara noastră”, a repetat Gabriel Attal.

Potrivit Direcției Generale a Sănătății, pragul de 45% din totalul populației complet vaccinate a fost atins duminică. În plus, 37.523.594 de persoane au primit cel puțin o injecție (mai mult de 55,7% din totalul populației).

 

 

author avatar
Tudor Borcea
314 afisari

1 COMENTARIU

  1. Rahat cu apa rece. Mafia globalista imprastie intentionat fiole cu agenti biotehnologici in diferite locatii pentru a accelera colapsul economic si instaurarea lagarului satanic 666 !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger