AcasăȘTIRI EXTERNEFranța îi vrea gâtul lui Macron: „Nu vaccinării obligatorii”, „Falsă pandemie,...

Franța îi vrea gâtul lui Macron: „Nu vaccinării obligatorii”, „Falsă pandemie, adevărată dictatură”

Franța îi vrea gâtul lui Macron: „Nu vaccinării obligatorii”. „Falsă pandemie, adevărată dictatură”

Aproape 114.000 de persoane au manifestat sâmbătă, 17 iulie, în mai multe orașe din Franța, potrivit Ministerului de Interne, împotriva prelungirii permisului de sănătate sau a obligației de vaccinare pentru unele categorii progfesionale, măsuri anunțate recent de președintele Republicii, Emmanuel Macron.

„Libertate”, „Macron, dictatorul!”. De la nord la sud, sloganurile erau similare. De la Marsilia, la Lille și de la Montpellier la Paris, aproape 114.000 de persoane au ieșit  în stradă în toată Franța, protestând împotriva măsurilor anti-Covid-19 extinse, anunțate săptămâna aceasta de liderul de la Elysee.

„Avem îndoieli, nu cunoaștem efectele vaccinurilor”

Ministerul francez de Interne a identificat 136 de adunări care au mobilizat aproape 96.000 de persoane în regiuni. La Paris, au demonstrat aproape 18.000 de persoane.

„Avem îndoieli cu privire la vaccinurile anti-Covid-19, nu este vorba de faptul că noi credem că Pământul este plat, dar nu cunoaștem efectele pe termen lung ale acestor vaccinuri încropite în grabă și pe care Macron vrea să ni le impună”, a declarat Rita (39 de ani), infirmieră din Montpellier unde, conform prefecturii, au manifestat 5.500 de persoane.

„Oile” care s-au vaccinat

La Vechiul Port al Marsiliei, 4.250 de persoane au manifestat, potrivit prefecturii poliției, protestatarii denunțând „oile” care s-au vaccinat și „informațiile proaste” care le-au fost date la televizor.

La Nisa, aproximativ 1.600 de manifestanți, veste galbene, opozanți ai permisului de sănătate, vaccinului obligatoriu sau vaccinării în general, au mărșăluit câteva ore în centrul orașului.

În jumătatea de vest a țării, mobilizarea părea puțin mai mică. La Bordeaux, prefectura, care a emis interdicția de a manifesta în centrul orașului, a numărat 1.200 de persoane: manifestanții blocau circulația tramvaielor și a mașinilor în anumite locuri.

„Nu pașaportului sanitar nazist”, „Eu nu sunt un cod QR”

La Toulouse, prefectura a numărat 2.500 de manifestanți, la fel ca la Metz unde, aici și în altă parte, se putea citi pe pancarte: „Nu pașaportului sanitar nazist”, „Falsă pandemie, adevărată dictatură” sau „Eu nu sunt un Cod QR”, scrie France 24.

Cu steaua galbenă la piept

La Strasbourg, demonstrația a reunit 2.800 de persoane, conform cifrelor de la prefectură. Câțiva oameni purtau o stea galbenă, a remarcat un jurnalist AFP. La Nancy, erau 1.200 la apogeul mobilizării.

La Dijon, poliția a folosit gaze lacrimogene și circulația tramvaielor a fost întreruptă temporat de manifestanții care scandau „Libertate! Libertate!”. Nouă persoane au fost reținute la Lyon în marja unei demonstrații neautorizate care a reunit aproape 1.000 de persoane, potrivit prefecturii din Rhône.

De asemenea, au avut loc demonstrații în multe alte orașe din Franța, precum Quimper (400 de persoane), Perpignan (1200), Clermond-Ferrand (1.700) sau Valence (2.300).

Trei mitinguri la Paris

Prima procesiune, unde au fost agitate steagurile franceze, a plecat de la Palais-Royal înainte de a traversa Sena, în frunte cu fostul număr doi al Frontului Național, Florian Philippot, fostul adjunct al LREM covidoscepticul Martine Wonner, cântărețul Francis Lalanne sau fosta imagine a  „vestelor galbene”, Jacline Mouraud. Au fost vizibile și câteva pliante în care apărea steaua lui David cu mențiunea „pașaport sanitar”.

„O lovitură de stat sanitară”

Înainte de demonstrație, Nicolas Dupont-Aignan, președintele „Debout la France”, a ținut o conferință de presă în fața Consiliului Constituțional, denunțând un „abuz de putere fără precedent” și o „lovitură de stat de sanitară”, după anunțurile lui Emmanuel Macron. Odată cu pașaportul sanitar în viața de zi cu zi, este, după el, „începutul unui angrenaj către o dictatură”.

„Nu suntem anti-vaccin”

În același timp, aproximativ 1.500 de persoane au manifestat pe străzile din sudul capitalei, într-o procesiune disparată, precedată de un cordon de poliție.

Plecând din arondismentul 14, procesiunea s-a îndreptat spre cartierul Jussieu, însoțită de bannere precum „wanted  Republica Franceză democrată, dispărută la 12 iulie 2021”, „nu pașaportului sanitar, stop dictatura” și de sloganuri precum „Libertate” , „Macron dictatorul”.

Nu suntem deloc anti-vaccinuri. Vrem doar ca toată lumea să aibă libertatea de a se vaccina sau nu. Testele PCR pot fi suficiente”, au declarat protestastarii.

„Suntem aici pentru revendicările vestelor galbene și a restricțiilor privind libertățile. Nu este încă o lege care ucide libertatea care ne face să ieșim în stradă. Am fost întotdeauna pe stradă”, a spus o „vest galbenă”,  Jérôme Rodrigues.

În cele din urmă, câteva zeci de persoane au participat la o altă adunare neautorizată la Place de la République.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.340 afisari

2 COMENTARII

  1. A ha ha, s-au trezit si oitele din Franta, asa va vezi ce faci, bai dosistule de Macaroni, ca unii din francezii tai o sa se ocupe si de funduletul tau rozaliu, si nu stim daca si cat o sa rezisti la asa de multa iubire !! 🙂 Acuma incepe distractia si in Occident, e clar ca lucrurile merg spre punctul culminant, asa ca pregatiti pop-cornul si cola, ca o sa fie fain 🙂 Macaroni, bai gaozarule, mai da-le 100 de iepuroi la salr, sau macar zi-le sa manince cake, adica ceva cald, stii tu ce, bai talharule globalist criminal, o sa iti puna pielea ai tai pe bat !! Covid Macht Frei 🙂

  2. E mason la câte decoratii are. Desi nu sunt în mijlocul pandemiei, obligã vaccinarea, se ajungea aici oricum. Oculta, templul masonic, apropos, e unul în Bucuresti, se poate sã ne trezim cu o dictaturã si aici, cã tot suntem pasoptisti si francofili.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger