AcasăȘTIRI EXTERNEFranța declară război Americii. După ofensiva asupra Bit Tech, urmează atacul la...

Franța declară război Americii. După ofensiva asupra Bit Tech, urmează atacul la companiile din turism

Orașele franceze caută să ruineze Airbnb, punctează Politico. Chiar dacă este vorba despre reglementări ce vizează și Booking.com, de exemplu, în realitate Parisul pornește la război împotriva Washingtonului. După ofensiva asupra Big Tech, oamenii lui Emmanuel Macron lovesc și în platformele de turism, precum Airbnb și Abritel, controlate de America. Abia intrat în vacanța de vară, Hexagonul întoarce foaia și iese la atac: un șir de orașe dintre cele mai vizitate de turiști a impus restricții majore platformelor de cazare pe termen scurt! Iar Parisul este mareșalul acestei lupte.

„Vrem să profităm de oportunitatea pe care ne-a dat-o pandemia Covid-19 pentru a confirma tendința descendentă a închirierilor turistice pe termen scurt. Acum avem dovezi că Airbnb are un impact nefast asupra pieței locuințelor”, a reacționat Ian Brossat, adjunctul primarului Anne Hidalgo. Brossat este responsabil cu reglementarea pieței imobiliare din Paris.

Pentru Airbnb, de exemplu, Franța este a doua cea mai mare piață. Acum, cu noile restricții, gigantul american (extrem de apreciat și în România) se concentrează tot mai mult pe zonele rurale, pe Aix-en-Provence, de exemplu. Acolo, platforma Airbnb este întâmpinată cu brațele deschise de primarii locali, care caută să își limiteze dependența de marile orașe și reglementările lor.

  • De când cu noile restricții, cazările în zonele rurale din Franța au ajuns la 45% din rezervările făcute pe Airbnb, anunță compania americană.

Joi, o instanță de judecată din Paris a decis că Airbnb trebuie să plătească o amendă de 8 milioane de euro municipalității pentru că a permis anunțuri pe site-ul său fără numere de înregistrare. Într-un drept la replică, americanii spun că hotărârea magistraților francezi „nu va avea niciun impact” asupra activității din Paris deoarece compania a implementat deja înregistrarea obligatorie a listărilor proprietăților de pe site-ul său. Cu toate acestea, Airbnb consideră „discutabilă” amenda dictată de judecătorii francezi și anunță că are în vedere un recurs.

În presa din State, deja se vorbește despre o declarație de război a Franței la adresa SUA. Nu mai departe de luna iunie patru orașe din sud au adoptat noi restricții pentru chiriile turistice, încercând să controleze această piață a cazărilor pe termen scurt deținută de firme din afara Hexagonului. După ani de lobby din partea industriei hoteliere, care vede în Airbnb și Abritel doi rivali și o amenințare constantă, municipalitatea din Montpellier a votat pentru a limita închirierea de apartamente. Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța, a fost de acord să facă același lucru, la fel și capitala corsicană Ajaccio. Chiar și-n Bretania sunt schimbări: orașul Saint-Malo, punct de atracție pentru turiști, a impus cote privind cazarea turistică, iar proprietarii de case vor putea închiria pe termen scurt o singură locuință din cele deținute.

Nu este clar dacă acest război poate fi câștigat și câștigat de autoritățile franceze. Asta fiindcă mai ales parizienii de rând sunt mulțumiți de serviciile platformelor Airbnb, Abritel și Booking (controlată de o firmă din Olanda).

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
464 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger