AcasăȘTIRI EXTERNEFranța declară război Americii. Amenda de 32 de milioane de euro aplicată...

Franța declară război Americii. Amenda de 32 de milioane de euro aplicată gigantului Amazon!

Franța declară război Americii. Amenda de 32 de milioane de euro aplicată gigantului Amazon!Franța declară război Americii. Amenda de 32 de milioane de euro aplicată gigantului Amazon!/ Sursa FOTO: fortune.com

Amazon France Logistique (AFL) a fost condamnat marţi, în Franţa, la o amendă de 32 milioane de euro de către Comisia Naţională pentru Informatică şi Libertăţi (CNIL) din cauza „sistemului său de supraveghere a activităţii şi a performanţelor angajaţilor excesiv de intruziv”.

CNIL arată, într-un comunicat, că strângerea de date pe care o practică filiala gigantului american de distribuţie online, prin scanerele pe care le utilizează angajaţii pentru procesarea coletelor, constituie „un sistem de urmărire a activităţii şi a performanţelor excesiv”.

Scanerele înregistrează timpii de inactivitate mai mari de zece minute sau ritmul de procesare a coletelor „aproape la secundă”, arată CNIL.

Amendă uriașă dată de francezi

Autoritatea de reglementare a sancţionat AFL în baza Regulamentului general privind protecţia datelor (RGPD) şi a aplicat o amendă echivalentă cu circa 3% din cifra de afaceri a filialei.

Trei indicatori înregistraţi de scanere şi transmişi managerilor au atras în mod deosebit atenţia CNIL.

În primul rând, aşa-numitul ‘stow machine gun’, care semnalează când un articol este scanat „prea rapid”, în mai puţin de 1,25 secunde, şi „idle time”, care semnalează o perioadă de inactivitate de peste 10 minute.

Un alt indicator măsoară timpul scurs „între momentul în care angajatul şi-a vizat legitimaţia la intrarea în depzit” şi cel în care a scanat primul colet, a mai explicat CNIL pentru AFP.

Comisia consideră că acest sistem îi face pe angajaţi să justifice orice întrerupere, chiar şi „de 3 sau 4 minute”, a activităţii scanerului, ceea ce „pune pe ei o presiune continuă”.

„Suntem în profund dezacord cu concluziile CNIL care sunt factual incorecte şi ne rezervăm dreptul de a face apel”, a reacţionat un purtător de cuvânt al Amazon într-un comunicat.

Mai multe mii de salariaţi sunt vizaţi de aceşti indicatori, notează CNIL, care a deschis o procedură în 2019 în urma unor articole de presă şi a plângerilor unor angajaţi.

CNIL a mai sancţionat AFL pentru faptul că nu a informat suficient angajaţii despre sistemul de supraveghere video, şi a transmis că îşi „rezervă dreptul de a face noi controale”.

CITEȘTE ȘI

Europa nu e moșia Google și Amazon!

 

author avatar
Mihail Ioan
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger