AcasăȘTIRI EXTERNEFranţa, ATACATĂ! Un incendiu şi focuri de armă în plină lovitură de...

Franţa, ATACATĂ! Un incendiu şi focuri de armă în plină lovitură de stat!

soldati crimaFranţa, ATACATĂ! Un incendiu şi focuri de armă în plină lovitură de stat!

Franţa este acuzată că s-a implicat într-o lovitură de stat. Violenţele din Burkina Faso au implicat şi statul din Hexagon, iar sotilităţile au degenerat.

Protestatarii din capitala statului Burkina Faso au atacat ambasada Franţei şi o bază militară franceză, la o zi după cea de-a doua lovitură de stat din acest an.

Un incendiu şi focuri de armă la ambasadă

A fost raportat un incendiu în faţa ambasadei şi au fost auzite focuri de armă. Un grup de soldaţi îl acuză pe liderul destituit, Paul-Henri Damiba, de faptul că s-a refugiat la o bază militară franceză şi că plănuieşte o contraofensivă.

Franţa a condamnat atacurile asupra ambasadei sale şi a negat orice implicare în lovitura de stat.

Toată această revoltă internă a început de la căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de stat din Africa de Vest în opt luni, a anunțat el într-o declarație citită vineri seara la televiziunea națională.

„Condamnăm în cei mai fermi termeni violența împotriva misiunilor noastre diplomatice din Burkina Faso. Orice atac asupra proprietății noastre diplomatice este inacceptabil. Facem apel la toate părțile implicate să le asigure securitatea în conformitate cu convențiile internaționale”, se arată într-un comunicat al Ministerului francez de Externe.

Armata a preluat puterea în Burkina Faso

Granițele Burkina Faso au fost închise pentru o perioadă nedeterminată și au fost introduse restricții de circulație pe timpul nopții, până când Damiba va anunța că demisionează din funcția de președinte și de comandant suprem al armatei.

Ministerul de Externe a spus că Franța nu adăpostește pe nimeni la bază și nu se amestecă în ceea ce se întâmplă în Burkina Faso.

author avatar
Andrei Ștefan
890 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce articol e asta? Titlul te induce in eroare…au atacat unii o ambasada,nici pomeneala de altceva

    • Se numeste clickbait, adica un fel de afara-i vopsit gardul si-nauntru leopardul. Sa te faca sa dai click pe stire si sa generezi trafic. Ziaristii pwlii.

  2. Ce te astepti de la Andrei Stefan, campionul ineptiilor? Nu stiu ce cauta asta la National, are stofa de Romania TV si EVZ. Sau nici macar.

  3. Bai francezilor batuti cu pwula in cap, puteti astept mult si bine ca babuinii, sau mai bine zis zeii aka cimpanzeii din Burkina Fasso sa asigure securitatea ambasadei 🙂 De ar putea, v-ar manca la micul dejun, ca niste canibali simpatici si negrii ce sunt 🙂 Scapa numai cine poate din marea democratie din Afrika, bai francezilor tampiti, aveti noroc ca nu v-au dat aia sa mancati toata ziua numai banane 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger