AcasăȘTIRI EXTERNEFranța a ieșit în stradă. „Nici Macron, nici Le Pen, REVOLUȚIE!” /...

Franța a ieșit în stradă. „Nici Macron, nici Le Pen, REVOLUȚIE!” / Violențe în mai multe orașe după rezultatele alegerilor – VIDEO

Franța a ieșit în stradă. „Nici Macron, nici Le pen, REVOLUȚIE!” / Violențe în mai multe orașe după rezultatele alegerilor

Câteva sute de manifestanți, în principal tineri „antifasciști” și „anticapitaliști”, au protestat duminică seara împotriva realegerii lui Emmanuel Macron în fruntea țării. Manifestații au avut loc în câteva orașe din Franța, marcate de incidente la Rennes, precum și la Paris.

„Jos statul, polițiștii și fasciștii”

La scurt timp după anunțul victoriei președintelui în exercițiu asupra lui Marine Le Pen, aproximativ 250 de manifestanți s-au adunat în centrul orașului Rennes, în ciuda desfășurării mari a poliției.

Manifestanții au desfășurat un banner pe care scria „Ceea ce nu vom obține de la urnele de vot, vom obține prin proteste în stradă”, înainte de a pleca în procesiune strigând „Macron ne face război și poliția la fel” sau „Jos statul, polițiștii și fasciștii”.

 

Demonstranții au dat foc la mai multe pubele, obligând pompierii să intervină în trei rânduri, potrivit prefecturii, care a interzis manifestația. Poliția a tras cu gaze lacrimogene în apropierea canalului care traversează Rennes.

„Vrem să manifestăm pentru a arăta că nu o vrem deloc pe Le Pen, dar nici pe Macron”, a declarat pentru AFP Nora, o studentă de 21 de ani. „Trebuie să ne organizăm pentru a găsi o contra-putere”. Doi manifestanți au fost arestați în cursul serii, potrivit prefecturii.

„Marine Le Pen este dezgustătoare, Manu Macron este dezgustător”

În centrul Parisului, între 250 și 300 de manifestanți „antifa” au mărșăluit strigând „Macron, pleacă”, ciocnindu-se uneori cu poliția. Ei au pornit de la Halles și au scandat „Marine Le Pen este dezgustătoare, „Manu Macron este dezgustător” până la Place de la République, înconjurați de o mare prezență polițienească.

Simon, un parizian în vârstă de 23 de ani, care nu a dorit să-și dea numele, s-a declarat „îngrijorat de climă”: „Nu vom ajunge la vârsta adultă!. Citiți IPCC (Grupul interguvernamental privind schimbările climatice). De aceea mă aflu aici în seara asta”.

Pe drum, biciclete, scutere și coșuri de gunoi au fost răsturnate, iar unele proiectile au fost aruncate spre vehiculele poliției. Pe statuia Republicii a fost scris „Lumea arde”.

„Este nevoie de revoluție”

În centrul orașului Nantes, un grup de aproximativ 400-500 de persoane a pornit în spatele unui banner pe care scria „Este nevoie de revoluție”.

La Toulouse, aproximativ 500 de persoane au participat, de asemenea, la o manifestație cu sloganul „Nici Macron, nici Le Pen, revoluție!”.

„Începem cinci ani de liberalism, cu o oligarhie pariziană care a făcut mult rău țării”, a declarat un protestatar.

Mai multe incendii de coșuri de gunoi au fost provocate în cursul serii în centrul orașului, în special pe Rue Bayard.

author avatar
Tudor Borcea
2.701 afisari

21 COMENTARII

    • Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
      SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

  1. & Probabil că este evident că albii sunt în dificultate, primul semnal de acest fel fiind războiul civil din Rusia de la începutul secolului douăzeci dintre albi și roșii ,câștigat de bolșevici, o victorie a roșiilor pe continentul european urmată de războiul mai extins dintre estul și vestul europenilor, probabil și pentru colonizarea Americii de către albi și pentru războiul dintre Nord și Sud din SUA, ?Prezentul aduce creșterea influenței asiaticilor , arabilor și chiar și a africanilor pe continentul coloniștilor albi, ?

    • Europa este continentul rasei albe native, aici e casa noastra, nu sintem colonisti noi albii in Europa, ci numa in Americi,Sud,Centrala si de Nord.SUA , Canada unde vesticii au colonizat si ucis pe nativii americani organizati pe triburi.

    • E o MEGA-conspiratie satanista impotriva europenilor care a inceput cu 11septembrie si razboaiele din IrakAfghanistanSiriaLibiaLiban care au umplut Europa de refugiati islamisti.Cineva vrea sa distruga rasele europene si sa le inlocuiasca cu altii.Adica grupul globalist DAVOS-SOROS-MONACO cei care trag de sfori politicienii marionete

    • Ziare.Com NISTE JEGURI ! Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
      SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

  2. FRANTA SI FRANCEZII = O TARA SI UN POPOR SIMBOLIZAND MAXIMA CORUPTIE! SI-AU VANDUT TARA IN SAPTAMANA PASTILOR! VAI SI AMAR DE POPORUL FARA BUSOLA…TOT CEEA CE VA ARDE FRANTA LUI MACROU ESTE RASPLATA PENTRU FRANTA MERCENARA! CANCEL CULTURE! Ati vrut sa salvati coruptia U.E. ? VA VETI MERITA SOARTA …FRANTA MUSULMANIZATA DATORITA LUI MACRON SI GLOBALIZARII.

  3. Daca 4ani nonstop a fost haos si revolte in Franta CUM E POSIBIL SA IASA TOT AIA? Pai 35% nu au vrut sa voteze iarrestul cine stie ce au votat.Deci va fihaos si mai mareiar Franta va fi neguvernabila.Rusine democratia eo vorba goala

    • Tovarasul Iosif Visarionovici Stalin a spus candva : „Nu conteaza cine voteaza,conteaza cine numara voturile.”

  4. SUNT RUS, DAR IMI SPUN VALAH PENTRU CA VOI VALAHII NU MAI SUNTETI MARE LUCRU. TROTINETA, VAXINAREA PENTRU MALL SI GAURA DIN DOS…POPANDAII DE JOCURI MECANICE CARE DACA AU O ARMA IN MANA O SA SE UITE IN TELEFON, PANA CAND O SA LE ZBOARE CREIERII. MACRON VA IMPINGE ROMANIA IN RAHAT, PROSTULE ANONIM! SPER SA MERGI PE FRONT …SA NU UITI TELEFONUL!

  5. Logic ! Turul intai , 60 la suta din francezi voteaza contra lui Macron , turul doi , 60 la suta din francezi voteaza pentru Macron . D-ale democratiei .

    • Regula lui 20% ,d ale serviciilor,între timp s au semnat promisiuni ,achitat facturi etc

  6. Realegerea lui macrou împuțit a fost dependenta de câte voturi va putea subtitizafura. Și iată că a reușit!
    Nu este deloc o surpriză după mega-mârlănia alegerii lui bideu împuțit. Și chiar pe plan național, alegerea frauduloasa a godakului împuțit van hermanstad, sau klotilzdei împuțite de bucicurvesti…
    Asta e! Când popoarele întorc spatele lui Dumnezeu, îi preia automat Celălalt… Alte opțiune nu există!

  7. Bai Micronule kurkubeist, ti-a pus diavolul mana in cap, ca de Dumnezeu nu poate fi vorba la voi, bai fronakofonilor decadenti, atei si ipocriti, acum o sa aveti 4-5 ani numai de distractii sociale, voi intre voi !! Ha ha ha 🙂 Bai Micronule, da-le la astia niste kozonac pe paine, sau mai bine zis, niste Kozonak pe Foamete !! Ha ha ha 🙂 Sau stii ce, mai bine ii bagi pe toti, adica pe cati o sa prinzi si tu in Gulagul Digital, si ai problema rezolvata !! Vive le Ipocrite, Vive le France !!

  8. Franta care a facut multe genocit in Africa ,Spania in Sud America si numai vorbim de roscovani de englezi care au omorit in America si Canada zeci de milioane de indieni nativi ,mereu se gasesc groape commune cu schelete de copii de indieni omorit i de acesti criminali drogati care vor sa conduca lumea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger