AcasăȘTIRI EXTERNEFrancezii s-au revoltat din nou împotriva forţelor de ordine. Sunt nervoşi din...

Francezii s-au revoltat din nou împotriva forţelor de ordine. Sunt nervoşi din cauza legilor care protejează poliţiştii (VIDEO)

paris proteste REVOLTE pe străzile din Paris, după ce un bărbat de 69 de ani a UCIS trei oameni!

Francezii petrec un nou weekend în stradă, atât în Paris, cât şi în alte mari oraşe.

Cetăţenii din Hexagon au ieşit pe străzile din Paris pentru a cere retragerea legii privind securitatea publică. Printre altele, legea interzice difuzarea imaginilor cu forțele de ordine în timpul intervențiilor.

Protestele au loc în contextul în care patru agenți de poliție sunt acuzați de acte de violență asupra unui bărbat de culoare.

Noua lege a securității publice introduce încriminarea difuzării unor fotografii sau înregistrări video în care apar membri ai forţelor de ordine în timpul intervențiilor, în paralel cu suplimentarea competenţelor acestora.

Amendă de 45.000 de euro pentru imagini cu poliţişti

Difuzarea publică a imaginilor cu un agent de poliţie sau un jandarm ar putea fi sancţionată cu un an de închisoare sau cu o amendă de 45.000 de euro.

Protestatarii sunt foarte nervoşi. Ei reclamă încălcarea libertății de exprimare și a statului de drept. Cine a iniţiat proiectul de lege controversat? Republica în Mişcare (LREM), formaţiune politică înfiinţată de Preşedintele Emmanuel Macron.

author avatar
Andrei Ștefan
243 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poate să bată poliția în forță, nimeni nu vede, nimeni nu comentează.
    Adevarata „democrație,” care apară cetățeni .
    România a adoptat multe acte legislative după modelul francez.
    Pozele cu jandarmi și polițiști ar aduce ceva bani la buget!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger