AcasăȘTIRI EXTERNEFrancezii NU renunță la proteste, din cauza reformei pensiilor. Restaurant preferat al...

Francezii NU renunță la proteste, din cauza reformei pensiilor. Restaurant preferat al lui Macron, incendiat de manifestanți – VIDEO

incendiuFrancezii NU renunță la proteste, din cauza reformei pensiilor. Restaurant preferat al lui Macron, incendiat de manifestanți - VIDEO

Joi a fost o nouă zi de proteste şi greve la nivel naţional în Franţa din cauza reformei controversate a pensiilor, iar primele incidente au izbucnit deja la Paris, în cursul după-amiezii.

Pompierii au intervenit de urgenţă, după ce prelata restaurantului La Rotonde, aflat în arondismentul 14 al Parisului și unde Emmanuel Macron a sărbătorit prima dintre victoriile sale prezidenţiale, a luat foc în timp ce protestatarii se confruntau cu forţele de ordine şi aruncau în jandarmi cu pietre, petarde, artificii şi vopsea.

Furia francezilor a ajuns la cote maxime

De asemenea, o staţie de autobuz din apropiere de restaurant a fost vandalizată.

Furia francezilor în faţa reformei pensiilor este la fel de mare ca în prima zi, deşi este a unsprezecea oară când strigă pe străzi că nu vor să muncească mai mult cu doi ani.

Manifestaţia era tensionată şi la Nantes, iar baricadele din cauciucuri cărora li s-a dat foc, ridicate pe autostradă, au creat ambuteiaje importante la Lyon.

În timp ce reforma pensiilor, care creşte vârsta legală de pensionare la 64 de ani, a fost adoptată definitiv prin asumarea răspunderii guvernamentale, sindicatele continuă să se lupte cu guvernul şi încearcă să relanseze mişcarea protestatară, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron este în vizită în China.

author avatar
Andreea Vlad