AcasăȘTIRI EXTERNEFrancezii de rând au sărăcit sub Emmanuel Macron

Francezii de rând au sărăcit sub Emmanuel Macron

64% dintre francezi cred că puterea lor de cumpărare a scăzut din cauza politicilor economice ale președintelui Emmanuel Macron, dezvăluie un sondaj OpinionWare-Square pentru Les Echos și Radio Classique.

Chiar dacă rezultatele lui Macron au fost considerate negative de peste două treimi din populație, procentul nemulțumiților este mai mic decât în evaluările foștilor președinți francezi: François Hollande(78%) și Nicholas Sarkozy(70%).

Paradoxal, măsurile economice puse în aplicare în ultimii patru ani sunt destul de populare. 87% dintre cei chestionați consideră că ajutorul acordat întreprinderilor în timpul crizei de sănătate este un lucru bun, 80% validează eliminarea impozitului pe locuință și 58% susțin reforma asigurării pentru șomaj.

“Președintele celor bogați”

În detaliu, categoriile bogate și locuitorii din Île-de-France sunt cei mai susceptibili să creadă că puterea lor de cumpărare a crescut, în timp ce categoriile populare se simt nedreptățite.

50% dintre francezii  bogați consideră că acțiunea economică a guvernului în ceea ce privește puterea lor de cumpărare a avut un “impact pozitiv”.

“Găsim această percepție(propagată în trecut de mișcarea Vestele Galbene) a unui președinte al celor bogați , la șapte luni până la terminarea  unui mandat de cinci ani care s-a ocupat mai mult de categoriile bogate și mai puțin de marea masă de muncitori”, a declarat Frederic Micheau, coordonatorul studiului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger