AcasăȘTIRI EXTERNEFrancezii au ieșit din nou în stradă. Proteste de amploare de Ziua...

Francezii au ieșit din nou în stradă. Proteste de amploare de Ziua Națională a Franței

Paris

Un protest de amploare are loc în aceste momente pe străzile din Paris. Nu este deloc o coincidență faptul că manifestația anti-guvernamentală a fost organizată de Ziua Națională a Republicii Franceze.

Presa franceză scrie că protestatarii s-au adunat în Place de la Republique din Paris pentru a protesta împotriva remanierii cabinetului țării și a nominalizării lui Jean Castex pentru funcția de prim-ministru al Franței. Membrii mișcării „Vestele galbene” sunt de asemenea așteptați să se înscrie la protest, scrie sputniknews.com.

Din primele imagini transmise de televiziunile franceze se observă un grup uriaș care înaintează spre cordonul de polițiști, care folosesc gaze lacrimogene pentru a ține mulțimea sub control. Au avut loc și câteva încleștări între forțele de ordine și manifestanți.

În alte părți ale capitalei franceze, lucrătorii din domeniul sănătății participă la un miting prin care solicită condiții de muncă mai bune și salarii mai mari. Trebuie menționat că adunările publice de peste 5.000 de persoane sunt încă interzise în Franța pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ceremonia de Ziua Franței a avut loc în condiții speciale

Parada de la Paris dedicată Zilei Naționale a Franței nu va fi deschisă publicului și nu vor exista vehicule motorizate. Președintele Emmanuel Macron nu va coborî pe Champs-Elysee pentru trecerea trupelor, ci va participa în prezența membrilor guvernului la o paradă redusă în Place de la Concorde.

La acest eveniment vor lua parte doar 2500 de invitați – lucrători din serviciul medical, precum și profesori, casieri, polițiști sau pompieri, reprezentanți ai meseriilor care au fost solicitate foarte mult în perioada de blocaj, potrivit Reuters. La Paris va avea loc și un foc de artificii și un concert dar fără public.

author avatar
Andreea Vlad
218 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger