AcasăȘTIRI EXTERNEFostul rege al Spaniei, Juan Carlos, exil de lux la Abu Dhabi....

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, exil de lux la Abu Dhabi. S-a cazat la cel mai scump hotel!

juan carlos

Fostul rege spaniol Juan Carlos se află la hotelul exclusivist Emirates Palace din Abu Dhabi după ce a părăsit Spania cu un avion privat luni. Acesta este implicat într-un scandal de corupție care implică Arabia Saudită, transmite Reuters, citând ABC.

ABC susține că Juan Carlos a fost preluat din orașul Vigo din nord-vestul Spaniei de un avion privat care efectua un zbor de la Paris la Abu Dhabi. Regele emerit era însoțit de patru gărzi de corp și de încă o persoană, iar la sosirea în Emirate grupul a fost transportat cu un elicopter la hotelul menționat mai sus, proprietate de stat.

Presa spaniolă anunța marți că fostul rege se afla în Republica Dominicană, unde a ajuns via Portugalia, și este găzduit de o familie bogată de plantatori. Miercuri, publicatiile El Pais și El Confidencial au scris că Juan Carlos nu plecase încă din Portugalia.

E anchetat pentru corupție

Un purtător de cuvânt al palatului a spus că nu știe unde se află Juan Carlos. Avocatul său, palatul regal și nici guvernul de la Madrid nu au vrut să spună unde se află Juan Carlos.

În iunie, Curtea Supremă a Spaniei a deschis o anchetă preliminară privind implicarea fostului rege într-un contract pentru construcția unei căi ferate de mare viteză în Arabia Saudită. Conform ziarului La Tribune de Geneve, Juan Carlos – care nu este urmărit penal personal – a primit 100 de milioane de dolari de la fostul rege Abdullah al Arabiei Saudite, decedat între timp. Și Elveția a deschis o anchetă.

Trebuie menționat faptul că Spania și Abu Dhabi au un acord de extrădare, semnat de însuși Juan Carlos în 2010.

Emirates Palace, hotelul cu stele fără număr

Hotelul de 5 stele are în total 394 camere dotate luxos. Emirates Palas are și unul dintre cele mai scumpe apartamente de pe planetă: 680 de metri pătrați la 12.000 de euro pe noapte.

hotel

Ediția spaniolă a revistei Vanity Fair spune că fostul rege are mare noroc,deoarece în urmă cu câteva zile, hotelul și-a redeschis bazinele de înot și câteva dintre cele zece restaurante ale sale, ca parte a unui plan de redresare economică post-pandemie.

Juan Carlos are la dispoziție un complex spectaculos, cu 1,3 kilometri de plajă privată, cu două heliporturi și un centru comercial.

author avatar
Andreea Vlad
319 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta da exil,… după ce-a furat statul spaniol zeci de ani,acum escrocul vrea să trăiască liniștit …și unde la arabi!!!… proști sunt spaniolii , poporul că nu-l dă jos pe loaza care îi ține locul…!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger