Cauta

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf a murit. Se afla în exil în Dubai

pervez musharraf

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf a murit. Se afla în exil în Dubai

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a decedat duminică, la vârsta de 79 de ani, într-un spital din Dubai, potrivit presei pakistaneze, citată de The Guardian. Acesta a pierdut lupta cu o boală rară, pe care o ducea pe picioare de ani de zile.

Musharraf a fost diagnosticat cu boala amiloidoză în 2018. El a fost conectat la un ventilator anul trecut. Se afla din 2016 în Emiratele Arabe Unite, unde trăia în exil pentru a evita să fie judecat în legătură cu mai multe speţe.

Trăia în exil din 2016

Înalţi oficiali militari din Pakistan şi-au exprimat „sincerele condoleanţe cu ocazia decesului generalului Pervez Musharraf”, se arată într-un scurt comunicat emis de biroul de presă al armatei, citat de AFP.

Musharraf a fost ales ca şef al armatei de fostul premier Nawaz Sharif în 1998. Câteva luni mai târziu, au apărut divergenţe între cei doi, iar generalul a răsturnat guvernul printr-o lovitură de stat militară fără vărsare de sânge în 1999.

A preluat puterea în Pakistan prin lovitură de stat

El a condus Pakistanul din 1999 până în 2008, perioadă marcată de o creştere economică, în care liderul militar a încercat, de asemenea, să introducă valorile sociale liberale în o ţară musulmană conservatoare.

Musharraf s-a bucurat de un sprijin puternic timp de mulţi ani, iar cea mai mare ameninţare a sa au fost Al-Qaida şi alţi islamişti militanţi care au încercat să-l ucidă de cel puţin trei ori.

Dar folosirea cu îndârjire a armatei pentru a înăbuşi disidenţa, precum şi susţinerea continuă a Statelor Unite în lupta acestora împotriva Al Qaida şi a talibanilor afgani au dus în cele din urmă la căderea sa.

Ultimele stiri

  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Exit mobile version