AcasăȘTIRI EXTERNEFostul preşedinte american Jimmy Carter, pe moarte! Ce decizie a luat familia

Fostul preşedinte american Jimmy Carter, pe moarte! Ce decizie a luat familia

jimmy carterFostul preşedinte american Jimmy Carter, pe moarte! Ce decizie a luat familia

Fostul preşedinte american Jimmy Carter, în vârstă de 98 de ani, va începe să primească îngrijiri paliative la domiciliu în locul unei intervenții medicale suplimentare, în locuința sa din Plains, Georgia, a anunțat Centrul Carter sâmbătă, potrivit New York Post.

„După o serie de spitalizări de scurtă durată, fostul preşedinte al SUA Jimmy Carter a decis astăzi să îşi petreacă timpul rămas acasă, alături de familia sa, şi să primească îngrijiri de tip paliativ în locul unei intervenţii medicale suplimentare. El are tot sprijinul familiei sale şi al echipei sale medicale”, se arată în comunicatul citat de presa americană.

Jimmy Carter primește îngrijiri la domiciliu

Democratul Jimmy Carter, în vârstă de 98 de ani, a fost al 39-lea preşedinte al Statelor Unite, din 1977 până în 1981. În ultimii ani, el a suferit de mai multe probleme de sănătate, inclusiv melanom care s-a extins la ficat și creier, deși a răspuns bine la tratamentul primit.

După decesul lui George H.W. Bush, care a murit la sfârşitul anului 2018, la 94 de ani, Jimmy Carter a devenit cel mai în vârstă preşedinte american în viaţă din istorie. El a avut mai puţine apariţii publice în ultimii ani din cauza pandemiei de coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad