AcasăȘTIRI EXTERNEFostul premier italian a reluat „un pic” legătura cu liderul rus. Berlusconi,...

Fostul premier italian a reluat „un pic” legătura cu liderul rus. Berlusconi, „cadorisit” de Putin cu sticle de vodcă și o scrisoare „dulce”

(sursa foto: twitter.com/berlusconi)

Silvio Berlusconi, fostul șef al Guvernului de la Roma, ajunge din nou în atenția Europei și a lumii.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat marţi că a reluat legătura cu preşedintele rus Vladimir Putin și că a făcut recent un schimb de „scrisori dulci” cu acesta, potrivit unei înregistrări audio difuzate de o agenție de presă italiană, notează Reuters.

Cadou cu vodcă și vorbe dulci

În vârstă de 86 de ani, Berlusconi s-a lăudat adesea cu prietenia sa cu liderul de la Moscova, până la invadarea Ucrainei de către Rusia. Sursa citată amintește că fostul premier italian Berlusconi a stârnit o furtună luna trecută când a spus că Putin a fost împins în război și că vrea să pună „oameni decenți” la conducerea Kievului.

„Am reluat un pic legătura cu Putin, destul de mult, în sensul că de ziua mea mi-a trimis 20 de sticle de vodcă şi o scrisoare foarte dulce”, le-a spus Berlusconi parlamentarilor săi din Camera inferioară, potrivit înregistrării audio publicate de agenția de presă LaPresse.

Răspunsul lui Berlusconi

„I-am răspuns cu nişte sticle de Lambrusco (vin) şi o scrisoare la fel de dulce”, a susținut Berlusconi. Fostul șef al Guvernului de la Roma, lider al formațiunii Forza Italia, a împlinit, pe 29 septembrie, 86 de ani.

A apărut deja o primă reacție la aceste declarații. În sensul că un purtător de cuvânt al partidului a negat că Berlusconi a reluat legătura cu Putin, spunând că acesta le-a spus parlamentarilor săi „o poveste veche care se referă la un episod de acum mulți ani”, potrivit aceleiași surse.

Citiți și: Marea revenire a lui Silvio Berlusconi. „Italia are nevoie de mine”

Silvio Berlusconi s-a dezis de Vladimir Putin. Ce a spus fostul premier italian despre liderul rus

Berlusconi provoacă prima fisură în coaliția lui Meloni. Scandal la votul pentru președintele Senatului

author avatar
Andrei Coman