AcasăȘTIRI EXTERNEFosta soție a lui Jeff Bezos pompează milioane în mișcarea BLM

Fosta soție a lui Jeff Bezos pompează milioane în mișcarea BLM

MacKenzie Scott, devenită miliardară după divorțul de magnatul american, a anunţat că a donat aproape 1,7 miliarde de dolari în scopuri caritabile. Banii se duc și  la “un grup de stânga care înceacă să desființeze departamentele de poliție și închisorile” (!) din Statele Unite.

Printre alte 116 organizații menționate de donatoare, Black Lives Matter primește la rându-i sprijin financiar, scrie Daily Caller. Sondajele recente au arătat că majoritatea americanilor se opun desființării departamentelor de poliție.De când protestele din SUA s-au radicalizat,din iunie,  mișcările de stânga afro-americane au primit din partea lui George Soros finanțări de 220 milioane de dolari, “pentru construirea puterii în comunitățile negre” și a sprijini “mișcarea istorică a acestei națiuni spre justiție rasială”, potrivit site-ului Fundațiilor Open Society.

În urma divorţului, MacKenzie Scott a anunţat că păstrează 25% din acţiunile pe care cuplul le deţinea în grupul Amazon, o avere estimată la câteva miliarde de dolari. Ea s-a angajat să doneze jumătate din averea sa ca parte a iniţiativei filantropice Giving Pledge, lansată de Warren Buffett şi Bill Gates. De atunci, MacKenzie Scott a afirmat că a făcut donaţii către peste 100 de organizaţii, susținând că „Am adus o contribuţie fiecăreia dintre ele şi le-am invitat să cheltuiască banii în modul în care ele cred că este mai bine pentru a-şi susţine cauza” . Ea a anunţat, de asemenea, că şi-a schimbat numele de familie în Scott după divorţul de Jeff Bezos, finalizat în iulie anul trecut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
203 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai sa fim seriosi daca Sorosi nu ia si sifoane mai multe de banii aia. Cu mult mai mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger