AcasăȘTIRI EXTERNEFosta lideră din Myanmar, condamnată la închisoare! Ce pedeapsă a primit Aung...

Fosta lideră din Myanmar, condamnată la închisoare! Ce pedeapsă a primit Aung San Suu Kyi

myanmarFosta lideră din Myanmar, condamnată la închisoare! Ce pedeapsă a primit Aung San Suu Kyi

Fosta lideră din Myanmar Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere de junta militară în urma loviturii de stat din februarie, a fost condamnată la 4 ani de închisoare, într-un prim verdict din cadrul unor procese care s-ar putea sfârși cu o condamnare la închisoare pe viață, relatează BBC.

Ea a fost găsită vinovată pentru incitarea la disidență și încălcarea regulilor Covid în temeiul legii privind dezastrele naturale.

Aung San Suu Kyi, în vârstă de 76 de ani, este judecată pentru nu mai puțin de 11 capete de acuzare, fiind plasată în arest la domiciliu. A respins toate acuzațiile. Fostul preşedinte Win Myint a primit aceeaşi pedeapsă.

Aung San Suu Kyi, arestată după lovitura de stat

Aung San Suu Kyi, care conducea un guvern civil, a fost destituită în februarie în timpul ultimei lovituri de stat a armatei, ceea ce a cufundat Myanmarul în haos și s-a aflat în arest la domiciliu în tot acest timp.

Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentu pace, este judecată din iunie pentru o mai multe presupuse infracțiuni, de la import ilegal de walkie-talkie-uri, revoltă, corupţie la incitare la revoltă.

author avatar
Andreea Vlad
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger