AcasăȘTIRI EXTERNEFost ministru german al Apărării, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! NATO chiar a promis Rusiei...

Fost ministru german al Apărării, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! NATO chiar a promis Rusiei că nu se va extinde în Est!

NATOFost ministru german al Apărării, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! NATO chiar a promis Rusiei că nu se va extinde în Est!

Timp de zeci de ani, Rusia a susținut că expansiunea NATO spre est a încălcat angajamentele făcute după căderea Zidului Berlinului. Acum a apărut un document remarcabil care confirmă acest lucru.

Expansiunea NATO în Europa de Est generează un sentiment „justificat” de amenințare în Rusia, deoarece contravine promisiunilor făcute de alianță însăși, consideră Willy Wemmer, fost secretar de stat al Ministerului German al Apărării în perioada 1985- 1992.

Publicația germană Der Spiegel a publicat recent un document desecretizat care confirmă că NATO nu și-a respectat promisiunea pe care a făcut-o Moscovei în 1991, de a nu se extinde spre est.

Politicianul neamț subliniază că Herman Kohl, cancelar al Germaniei în acea perioadă, a expus deja în 1989 poziția sa cu privire la participarea forțelor Bundeswehr în NATO și prezența NATO în Europa, „ale căror puncte au intrat în întregime în acordurile privind reunificarea Germaniei”.

NATO a încălcat Doctrina Wolfowitz

„Pe atunci, înțelegeam foarte bine problemele cu care ne confruntăm astăzi”, a spus Wimmer.

La acea vreme, Germania a luat decizia de a refuza găzduirea de trupe NATO pe teritoriul fostei Republici Democrate și de a limita extinderea NATO până la râul Oder – Willy Wimmer.

El a mai subliniat că abordarea centrală a Germaniei și a comunității europene la acea vreme consta într-o „apropiere foarte prudentă” de Europa de Est și „cooperare cu toți”. „Cu toate acestea, politica Germaniei și a Occidentului în general s-a schimbat radical datorită adoptării Doctrinei Wolfowitz, în 1992. Când Hans-Dietrich Genscher a trebuit să demisioneze din funcția de ministru de externe al Republicii Federale Germania, a început expansiunea NATO spre Est”, a menționat Wimmer.

author avatar
Andreea Vlad
1.038 afisari

6 COMENTARII

  1. Americanii teroriști internaționali. Coreea, Vietnam, Grenada, Serbia, Irak, Libia, Afganistan, Siria.

  2. Știre de doi bani: în primul rând numele cancelarului german este Helmut Kohl, nicidecum Hermann… Inculților!
    NATO nu a promis nimic. Nu există nimic contractual. Nu există niciun document (Tratat, Acord), cu valoare de act juridic internațional, care să consacre renunțarea de către NATO la lărgirea răsăriteană. Opiniile tardive ale unui secretăraș, fie el și de la apărare, sunt trase de păr și n-au nicio bază.
    Consilierul pentru politică externă al cancelarului Helmut Kohl, HorstTeltschick, participant la toate întâlnirile cu Gorbaciov infirmă știrea. La fel și traducătorii oficiali ruși și germani. Pentru un sigur motiv: Negocierile ruso-germane pentru reunificarea Germaniei au avut loc pe vremea când Tratatul de la Varșovia era la locul lui și nimeni nu prevedea ca va impolida, că se va dezagrega ulterior, în câțiva ani.
    Sigura asigurare data rușilor a fost că NATO nu va amplasa baze militare și tehnică de lupta în fosta RDG. Asigurare respectată până azi.

  3. Andreea, e HELMUT KOHL nu Herman.
    Hai serios, mai informați-vă înainte să scrieți, zău.
    E rușine, Andreea.
    Jurnaliști. Mda.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger