AcasăȘTIRI EXTERNEFormula 1 va dispărea dacă nu trece la „eco”. O spune un...

Formula 1 va dispărea dacă nu trece la „eco”. O spune un campion mondial

Formula 1 va dispărea dacă nu trece la „eco”. O spune un campion mondial

Pentru Sebastian Vettel, este timpul ca „Marele Circ” să se teansforme.

De patru ori campion mondial la Formula 1 între 2010 și 2013, Sebastian Vettel invită întreaga industrie din disciplina sa să nu mai abandoneze lupta pentru salvarea ecologiei.

„În caz contrar, nu sunt optimist”

Pilotul german spune că sportul său va dispărea literalmente dacă va continua să ignore starea alarmantă a mediului nostru.

Campionul a luat poziție într-un interviu acordat site-ului german Motorsport Total. Întrebat despre criticile primite pentru că apără public valorile ecologiste în timp ce își urmează cariera de pilot pe bolizi foarte însetați de benzină, Vettel a explicat că le-a găsit total legitime „pentru că Formula 1 nu este un sport verde”.

Pentru Vettel, care concurează anul acesta cu echipa Aston Martin, este posibil ca Formula 1 să-și păstreze „spectacolul, emoția, viteza, provocarea, pasiunea”, devenind în același timp „cât mai verde posibilă” în această eră a „inovațiilor și oportunităților”.

„Avem atât de mulți oameni deștepți și o astfel de forță tehnică încât am putea veni cu soluții”, adaugă Sebastian Vettel, care consideră că schimbările pot veni odată cu o modificare a regulilor acestui sport. „Dacă se întâmplă acest lucru, va fi un lucru bun pentru Formula 1. Este chiar vital. În caz contrar, nu sunt optimist: cred că F1 va dispărea”, scrie Slate.

Hotel pentru albine

Recent, Vettel, a cărui poziție pro-ecologistă este în creștere, a ajutat copiii să construiască un hotel pentru albine în Austria și, de asemenea, a participat la strângerea gunoaielor din jurul circuitului Marelui Premiu din Marea Britanie. Potrivit conștientizării sale tardive, dar vizibil sincere, el solicită, de asemenea, lumii F1 să ofere donduri ca parte a luptei pentru conservarea planetei.

„În ultimul deceniu, fiecare producător a cheltuit, fără îndoială, mai mult de un miliard de lire sterline. Trebuie să fie posibil să colectăm din nou acest tip de bani și să-i folosim pentru cauze nobile. Nu știu exact care este cea mai bună soluție, dar cred că trebuie să începem să acționăm acum, mai degrabă decât să ne certăm încă cinci ani, adică încă cinci ani fără a face nimic”.

 

author avatar
Tudor Borcea
232 afisari

3 COMENTARII

  1. Pe pedale sau, mai bine, ca-n Fred și Barney (aventuri din epoca de piatră).
    Întrebare: se dau bani și pt măgăria încălzirea globală nu numai covid?

  2. Ba ,dar avioanele ptivate care polueaza cat un oras pt un umflat care vrea da zboare sin gur e ok ?????

    • Pentru infatuare și grandomanie totul e permis, mai ales dacă te cheamă tiriac sau alți îmbolnăviți lacomiti ai planetei. Unii mor de foame sau frig și alții schimba avioanele ca pe chiloți…. asta e democrația, civilizația și umanitatea…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger