AcasăȘTIRI EXTERNEFocul protestelor antirasiste se extinde în Europa. Sute de arestări la Bruxelles

Focul protestelor antirasiste se extinde în Europa. Sute de arestări la Bruxelles

Peste 10.000 de persoane au participat, duminică, în capitala Uniunii Europene, Bruxelles la o manifestație antirasistă organizată în semn de protest faţă de uciderea afro-americanului George Floyd de către un poliţist alb în Minneapolis (SUA).

Manifestanții s-au adunat în faţa Palatului de Justiţie, din centrul capitalei belgiene, după care a urmat un marș avizat de primarul Bruxellesului, socialistul Philippe Close.

La autorizarea acestei acțiuni s-a opus şefa guvernului liberal Sophie Wilmes, din cauza situaţiei sanitare excepţionale ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Totul a decurs fără incidente până la încheierea marșului, când sute de persoane s-au ciocnit cu forţele de poliţie şi au vandalizat magazine din centrul oraşului.

Două sute treizeci şi nouă de persoane au fost reţinute de către forțele de ordine.

Una dintre nemulțumirile majore ale manifestanților belgieni a fost existența statuii regelui Leopold al II-lea (1835-1909), considerat răspunzător de moartea a peste 10 milioane de congolezi.

Asemenea manifestări violente au avut loc în mai multe orașe importante din Germania, Franța, Olanda şi Spania, potrivit stiridiaspora.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
140 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu sunt antirasisti sunt doar anarhisti sorosisti platiti sa distruga democratia asezata.

  2. Agentii lui Sorosi un evreu care a speculat averile victimelor razboiului 2 imparte bani prin cercuri europene si americane pt a-și impune politica cu forta in state democratice. Iata cateva din temele pentru care lupta Destramarea Nato si a Ue prin folosirea pandemiei.Impotriva nationalismului impotriva patriotismului impotriva unirii economice impotriva prosperitatii impotriva credintei impotriva dezvoltarii democratice prin fundatiile sale pline de bani. A spus -Daca Europa stagneaza 10 ani economic e distrusa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger