AcasăȘTIRI EXTERNEFlorida, sub alertă: reptile înspăimântătoare cad din cer

Florida, sub alertă: reptile înspăimântătoare cad din cer

Florida, sub alertă: reptile înspăimântătoare cad din cer (Foto: John Cobb via Unsplash)

Meteorologii din Florida, SUA, au emis o avertizare cu totul neobișnuită, sfătuindu-i pe locuitori să se ferească de iguanele care cad din cer, sau mai degrabă din copaci.

În acest stat din sud-estul Statelor Unite, temperaturile minime au atins 4°C în această săptămână și s-ar putea apropia de -1°C în acest weekend.

Când temperaturile scad considerabil, iguanele se refugiază în copaci pentru a dormi și a face economie de energie, stand mult timp imobile. Frigul le îngheață însă trupurile și, amorțile, aceste reptile cad la pământ.

Un fenomen amplificat în acest an

„Am intrat pe teritoriul iguanelor căzătoare, deoarece temperaturile se mențin constant la 4 grade în Broward și Miami-Dade”, a scris meteorologul Vivian Gonzales pe Twitter, scrie Slate.

„Ele se mișcă mai încet sau devin imobile atunci când temperaturile scad și pot cădea din copaci, dar nu sunt moarte”.  Gonzales își încheie declarația cu un avertisment: „Nu vă apropiați de ele. Când va ieși soarele, se vor mișca din nou”.

Dacă acest lucru poate părea exagerat, odată ce toate datele sunt pe masă, avertismentele specialiștilor sunt foarte necesare. Iguanele pot măsura până la 1,50 metri și cântăresc până la 9 kilograme, deci pot provoca răni dacă cad în capul cuiva, plus panica de rigoare.

Florida se confruntă regulat cu această situație. Meteorologul Eric Blake, specialist principal în uragane la Centrul Național pentru Uragane din Miami, estimează în special că, în acest an, căderea iguanelor va avea loc pe un teritoriu mai mare.

author avatar
Tudor Borcea
654 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger