AcasăȘTIRI EXTERNEFlorida ridică toate sancțiunile legate de Covid-19

Florida ridică toate sancțiunile legate de Covid-19

Florida ridică toate sancțiunile legate de Covid-19

Guvernatorul Floridei a ridicat, luni, toate restricțiile legate de Covid-19, cu efect imediat, argumentând eficacitatea și disponibilitatea vaccinurilor pentru a justifica decizia sa. 

Guvernatorul Ron DeSantis a promulgat o lege care pune capăt stării de urgență la data de 1 iulie în statul acest stat din sud-estul SUA, care impunea restricții în fața pandemiei Covid-19, iar apoi a semnat un ordin executiv care avansează intrarea în vigoare a acestei măsuri începând de luni.

„Acesta este ceea ce trebuie făcut având în vedere datele de care dispunem”, a spus el într-o conferință de presă la St Petersburg, lângă Tampa, cu referire la scăderea numărului de infectări și decese zilnice, în timp ce vaccinarea continuă.

Aproape 9 milioane de persoane, sau 41,9% din cei 21,5 milioane de locuitori ai acestui stat american, au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19, potrivit autorităților sanitare americane.

„Persoanele care încă nu sunt vaccinate astăzi se află în această situaţie cu siguranţă nu din cauza unei lipse de stoc, sau a unei lipse de disponibilitate a vaccinurilor”, a adăugat guvernatorul Ron DeSantis.

Turism vaccinal la soare

Vaccinarea a fost deschisă vineri în Florida tuturor persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste, fără a fi nevoie să prezinte dovada de reședință în acest stat, spre deosebire de ceea ce a fost cazul din ianuarie, în fața unei cereri puternice de vaccin anti-Covid-19.

Acest lucru a făcut posibilă vaccinarea migranților care se află în SUA fără documente legale și a condus la ceea ce a fost numit fenomentul „turismul vaccinal”.

Ron DeSantis a criticat, de asemenea, restricțiile stricte încă existente în alte state americane. El a sugerat că statele care continuă să-și forțeze locuitorii să respecte astfel de măsuri indică faptul că guvernatorii lor „nu cred în vaccinuri”, scrie AFP.

Vaccinurile Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson sunt disponibile, în unele cazuri chiar și fără programare, la multe centre de imunizare, farmacii și supermarketuri din Statele Unite.

author avatar
Tudor Borcea
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger