AcasăȘTIRI EXTERNEFlăcări și fum. Sute de pompieri, în luptă cu focul în apropiere...

Flăcări și fum. Sute de pompieri, în luptă cu focul în apropiere de Lisabona/Imagini din Portugalia – VIDEO

(sursa foto- captură youtube)

Pompierii au ieșit cu sutele în teren, făcând eforturi să stingă flăcările izbucnite în apropierea capitalei portugheze, intervenindu-se inclusiv de la nivel aerian, cu aparate de zbor destinate stingerii incendiilor de vegetație.

Sute de pompieri au intervenit, duminică, pentru a lupta cu flăcările izbucnite în apropiere de Lisabona. Temperaturile ridicate și vântul puternic au îngreunat stingerea flăcărilor, potrivit Reuters.

Nor uriaș de fum, vizibil de la mare distanță

Peste 400 de pompieri s-au deplasat pentru a interveni, cu mijloace aeriene destinate stingerii incendiilor şi 123 de vehicule. Totul după ce un incendiu a izbucnit într-o zonă muntoasă din municipalitatea Mafra, duminică, în jurul orei locale 15.

Un nor uriaș de fum negru s-a înălțat deasupra orașului Venda do Pinheiro, din Mafra. Mai multe drumuri au fost închise de autorități. De teamă, mulți localnici și-au părăsit casele.

Imagini cu proporțiile incendiului și cu norul de fum au apărut pe internet, inclusiv pe rețelele de socializare. Pe o înregistrare se vede un elicopter care intervine, într-o zonă învăluită de fum.

Însă incendii au izbucnit și în alte zone ale Portugaliei, inclusiv în Ourem – unde flăcările au distrus mii de hectare, în urmă cu două săptămâni, indică aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman