AcasăȘTIRI EXTERNEFiul mort al lui Kennedy, așteptat în stradă de adepții QAnon să...

Fiul mort al lui Kennedy, așteptat în stradă de adepții QAnon să anunțe revenirea lui Trump. Minunea, la orele prânzului

Fiul mort al lui Kennedy, așteptat în stradă de adepții QAnon să anunțe revenirea lui Trump. Minunea, la orele prânzului

Adepții mișcării conspiraționiste QAnon s-au adunat marți la Dallas, Texas, în speranța de a asista la reapariția fiului lui John F. Kennedy, care a murit într-un accident de avion în urmă cu 22 de ani, a informat presa locală. 

În jurul orei 13:00, ora locală, sute de oameni s-au adunat la Dealey Plaza din inima orașului Dallas, unde președintele John F. Kennedy a fost asasinat în 1963, potrivit Dallas Morning News.

Trump, „regele dintre regi”

Una dintre teoriile vehiculate de nebuloasa QAnon afirmă că fiul lui „JFK”, John F. Kennedy Jr, care a murit în 1999 împreună cu soția sa Carolyn și cumnata sa Lauren, când avionul pe care îl pilota s-a prăbușit în mare, în largul statul Massachusetts, urma să reapară în jurul prânzului, pentru a anunța revenirea lui Donald Trump la președinția SUA.

Donald Trump urma să devină „regele dintre regi”, a asigurat o publicație postată luni pe un cont QAnon. Ghinion, dezvăluirea și minunea nu au avut loc și, câteva ore mai târziu, ploaia îi împrăștiase pe ultimii susținători ai QAnon, scrie AFP.

„Mulțimea foarte mare adunată pentru reapariția lui JFK Jr. după moartea sa simulată nu este ceva amuzant”, a scris pe Twitter senatorul democrat din Connecticut, Chris Murphy.  „Acesta este un semn extrem de îngrijorător al modului în care dezbaterea politică s-a desprins complet de adevăr”, a subliniat el.

Biden și democrații, sataniști și pedofili

Născută în 2017 în Statele Unite, mișcarea QAnon își ia numele din mesajele enigmatice postate de un anume „Q”, presupus a fi un înalt oficial american apropiat fostului președinte american Donald Trump.

Nebuloasa QAnon este în special un susținător al unei teorii conform căreia Joe Biden și democrații fac parte dintr-o conspirație globală satanistă și pedofilă.

De-a lungul anilor, aceste teorii au convins din ce în ce mai mulți americani, iar FBI-ul monitorizează acest grup de extremă dreapta, văzut ca potențial periculos. Mulți activiști QAnon au fost printre mulțimea care a atacat Capitoliul pe 6 ianuarie.

author avatar
Tudor Borcea