AcasăȘTIRI EXTERNESecret Service, cheltuieli de 30.000 de dolari pe lună cu securitatea lui...

Secret Service, cheltuieli de 30.000 de dolari pe lună cu securitatea lui Hunter Biden! Banii americanilor se duc pe vile de lux în Malibu!

Fiul lui Joe Biden, păzit în lux de serviciile secrete / Pe ce se duc banii contribuabililor americani

Serviciile secrete din SUA plătesc mai mult de 30.000 de dolari pe lună chirie pentru un conac din Malibu pentru a-l proteja pe Hunter Biden, fiul liderului de la Casa Albă, Joe Biden.

Serviciile secrete au ales proprietatea din Malibu ca să fie cât mai aproape de fiul președintelui.

„Un refugiu perfect o clientelă exigentă”

Pentru a-i găzdui pe agenții care îl protejează pe fiul lui Joe Biden, Secret Service a închiriat un domeniu în stil spaniol care, conform unei liste de proprietăți de lux, are „vederi superbe la ocean și un stil de viață demn de cel mai rafinat resort”.

Pe lângă șase dormitoare, șase băi, o sală de sport, o sală de degustare și o casă de oaspeți, proprietatea are un spațiu de grătar încorporat, piscină și un centru spa, scrie The Guardian. Conacul are, de asemenea, o scară în spirală care duce la un „turn asemănător unui castel”, unde un bar oferă „un refugiu perfect o clientelă exigentă”.

Conacul este aproape de conacul închiriat al lui Hunter Biden, pentru care se pare că plătește aproximativ 20.000 de dolari pe lună.Pentru această sumă fiului președintelui are la dispoziție o casă „în stil resort” cu patru dormitoare și trei băi, cu„ uși franceze, mese în aer liber și tavane boltite”.

Secret Service și-a ales proprietatea astfel încât să poată fi cât mai aproape de Hunter Biden, potrivit unor surse care au vorbit cu ABC News.

Agenția a spus: „Din cauza necesității de a menține securitatea operațională, Serviciul Secret al SUA nu comentează cu privire la mijloacele, metodele sau resursele utilizate pentru a conduce operațiunile noastre de protecție”.

Ivanka Trump și toaleta agenților

Utilizarea fondurilor contribuabililor pentru a proteja familiile prezidențiale este însă urmărită din ce în ce mai atent în SUA.

În timpul președinției lui Donald Trump, Secret Service a anunțat că rămâne fără bani pentru a proteja familia președintelui. În primul an al administrației Trump, agenția a cerut încă 60 de milioane de dolari pentru a-și îndeplini astfel de sarcini.

Secret Service este obligat prin lege să plătească tot ceea ce este necesar pentru a închiria camere în apropierea clienților săi. Președinții SUA continuă să primească protecție și după ce părăsesc mandatul. Anul trecut, Trump a taxat Secret Service cu aproape 10.200 de dolari pentru utilizarea camerelor de la clubul său de golf din New Jersey.

În 2021, au apărut rapoarte conform cărora Secret Service a trebuit să închirieze o camera la subsol în Washington DC cu scopul exclusiv de a permite agenților să meargă la toaletă, după ce Ivanka Trump și Jared Kushner au refuzat să le pună la dispoziție băile din casa lor. Închirierea i-a costat pe contribuabili aproximativ 3.000 de dolari pe lună.

Excursiile lui Obama și taxa lui Joe Biden

În timpul administrației Barack Obama, o excursie de familie la Martha’s Vineyard în 2016 a costat agenția 2,7 milioane de dolari, potrivigt arhivelor obținute de Judicial Watch. Serviciul Secret a cheltuit 2,5 milioane de dolari pe hoteluri și 90.000 de dolari pe mașini de închiriat.

Când familia Obama a vizitat Honolulu la sfârșitul anului 2016, agenția a cheltuit 1,9 milioane de dolari, inclusiv 1,8 milioane de dolari pentru hoteluri. Călătoriile lui Michelle Obama la Aspen, Colorado, din 2014 până în 2016, au costat agenția mai mult de 319.000 de dolari. Numai călătoria din 2016 a costat 166.000 de dolari.

În timpul vicepreședinției, Joe Biden a perceput serviciului secret o chirie lunară de 2.200 de dolari pentru folosirea unei cabane pe proprietatea sa din Delaware.

author avatar
Tudor Borcea
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger