AcasăȘTIRI EXTERNEFiul cu reputație de playboy al lui Gaddafi vrea să scoată Libia...

Fiul cu reputație de playboy al lui Gaddafi vrea să scoată Libia din criză. Planul lui Saif al-Islam să pună mâna pe putere

Saif al-IslamFiul cu reputație de playboy al lui Gaddafi vrea să scoată Lidia din criză. Planul lui Saif al-Islam să pună mâna pe putere / foto: Atalayar

Saif al-Islam, fiul favorit al fostului lider libian Muammar Gaddafi, a anunțat o inițiativă politică cu două propuneri pentru a scoate țara din criză.

Prima propunere prevede că un partid neutru stabilește aranjamente juridice și executive urgente pentru alegerile parlamentare și prezidențiale neexclusive la care participă toată lumea, fără excludere, și lasă decizia la latitudinea poporului libian, potrivit libyaobserver.ly.

Saif al-Islam vrea puterea în Libia

În a doua sa propunere, Gaddafi le cere candidaților controversați să se retragă din cursă în mod colectiv, fără excepție, spunând că aceasta ar fi „o ultimă încercare de a salva țara și de a găsi o soluție pașnică la criza acesteia”. Fiul și fostul moștenitor al regretatului dictator Muammar Gadafi a fost descalificat de a candida la alegerile prezidențiale din decembrie anul trecut, pe fondul condamnărilor sale anterioare.

Deși are o reputație de playboy, Saif al-Islam Gaddafi are o pătură semnificativă de suporteri în Libia, în special în rândul nostalgicilor după vremurile apuse. Sprijinul pentru numele ”Gadhafi” există și are potențialul de a-l propulsa pe Saif în funcția de președinte însă totul depinde de cât de abil este acesta în a juca popularitatea de care se bucură în rândul unor segmente din populația libiană.

Saif al-Islam a fost mereu un spirit liber al familiei sale. O serie de e-mailuri și documente aruncă lumină asupra activităților potențialului conducător într-un moment în care acesta reintră în viața publică, după ce candidatura sa la prezidențiale a fost respinsă anul trecut. Corespondența dintre Saif și asociații săi oferă o privire rară în inima regimului Gaddafi, într-un moment crucial în relația Libiei cu Marea Britanie.

Întoarcerea fiului rătăcitor și alegerile prezidențiale din Libia

Gaddafi, în vârstă de 49 de ani, a fost fața pro-reformă a regimului tatălui său. Cu un doctorat făcut la London School of Economics, el a susținut o mai mare deschidere politică și economică după ridicarea sancțiunilor împotriva Libiei impuse în urma atentatului de la Lockerbie.

Cu toate acestea, el s-a alăturat tatălui său în revolta care a început în februarie 2011 și a fost inculpat împreună cu el pentru crime de război la Curtea Penală Internațională.

Un vorbitor excelent de limbă engleză și cu un doctorat la London School of Economics, Saif a captat atenția mass-mediei occidentale. Conform ziarului britanic The Guardian, la Londra, Saif al-Islam a dus o viață de lux, condimentată cu un renume de playboy local. A fost o prezență constantă la petreceri, a trăit într-un conac scump și și-a creat legături cu nume celebre, precum Naomi Campbell și Ghislaine Maxwell.

author avatar
Andreea Vlad
885 afisari

4 COMENTARII

  1. Libia ca tara si Gaddafi ca presedinte impreuna cu actiunile sale,constituiau un exemplu „rau” pentru celelalte tari africane-si nu numai- drept care,occidentali au distrus atat pe Gaddafi cat mai ales tara.

  2. Ghislaine Maxwell este proxeneta lui Soros…e clar ce inseamna Saif Gadhaffy daca este educat de ea la pedofilie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger