AcasăȘTIRI EXTERNEFinlanda se închide într-un BUNCĂR de teama Rusiei. Noile legi RESPING şi...

Finlanda se închide într-un BUNCĂR de teama Rusiei. Noile legi RESPING şi o categorie de populaţie

nato

Parlamentul finlandez a votat, joi, în favoarea unei legislaţii care să permită impunerea de bariere la graniţa ţării cu Rusia, precum şi închiderea frontierei de 1.300 km solicitanţilor de azil în caz de ”circumstanţe excepţionale.

Finlanda a grăbit procesul în condițiile în care se teme că Rusia ar putea să riposteze după decizia sa de a se alătura NATO.

Se închid graniţele pentru solicitanții de azil politic

După votarea noilor legi, Guvernul de la Helsinki va putea să construiască garduri sau alte bariere fizice la granițe și să redirecționeze cererile de azil spre alte puncte de trecere, cum ar fi aeroporturile.

Reamintim, Finlanda și Suedia au fost acceptate formal în NATO, renunțând la o lungă tradiție de neutralitate, ca urmare a invaziei rușilor în Ucraina.

Vladimir Putin a amenințat că va „răspunde cu aceeași monedă”, în cazul în care NATO își va amplasa infrastructură militară în Suedia și Finlanda.

author avatar
Andrei Ștefan
1.501 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger