AcasăȘTIRI EXTERNEFinlanda își aduce tancurile la granița cu Rusia. Uriaș transport de blindate...

Finlanda își aduce tancurile la granița cu Rusia. Uriaș transport de blindate – VIDEO

Finlanda își aduce tancurile la granița cu Rusia. Uriaș transport de blindate - VIDEO

Pe fondul războiului din Ucraina și avertismentelor Moscovei, Finlanda își deplasează capacitățile militare la granița cu Rusia.

O înregistrare video distribuită de locuitorii din Tampere, oraș din sud-vestul Finaldei, arată un uriaș transport pe cale ferastă de echipamente militare îndreptându-se spre granița estică cu Rusia.

 

În înregistrare se pot vedea numeroase tancuri Leopard (de producție germană) dar și, pare-se, echipamente de producție sovietică.

Aderarea la NATO și amenințările Moscovei

În egală măsură, la sfârșitul lunii trecute, un exercițiu naval comun al marinei finlandeze cu trei nave de luptă ale NATO a avut loc în portul finlandez Turku.

Pe de altă parte, Finlanda, care are o graniță de peste 1.300 km cu Rusia,  a anunțat că va decide, la 12 mai, să își depună candidatura la NATO și să renunțe, astfel, la neutralitatea țării.

Accelerarea Finlandei către Alianța Nord Atlantică a provocat furia Rusiei. Moscova a amenințat că va desfăşura arme nucleare şi rachete hipersonice în exclava Kaliningrad (Marea Baltică) dacă Finlanda va decide să se alăture NATO.

Suedia, care urmează aceeași cale pro-NATO, ca Finlanda, a primit și ea amenințări de la Kremlin.

author avatar
Tudor Borcea
623 afisari

3 COMENTARII

  1. Finalndezii o sa primeasca cat de curand niste raketutze zburatoare, si vor avea sansa se se bronzeze cam in 3 secunde, va fi un fel de record mondial pentru ei !! Ha ha ha 🙂 Oricum, la -20 de grade noaptea pe acolo, macar cadavrele alea multe nu se vor imputit, numai ziua asa putin, dar apoi iar vine noaptea, si tot asa, vor incepe si aia sa joace alba-neagra, ca romanasii !! Ha ha ha 🙂 Mult Noroc sa a\veti, bai tampitilor, oricum a zis bulangiul ala de Noel Hariri ca sunteti prea multi pe acolo, asa ca va vor rari astia cat de curand !! Ha ha ha 🙂

  2. Stimati comentatori mi se pare ca uitati ce au patit rusnacii in Finlands in WWII! Mai sunt unii care nu au fost ingropati nici acum in 2022 si le putrezesc oasele prin padurile Finlandei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger