AcasăȘTIRI EXTERNEFinanțarea terorismului islamist. Germania interzice o importantă organizație musulmană

Finanțarea terorismului islamist. Germania interzice o importantă organizație musulmană

Finanțarea terorismului islamist. Germania interzice o importantă organizație musulmană/ Foto: Facebook

Guvernul german a anunțat miercuri interzicerea ONG-ului musulman Ansaar International, acuzat de finanțarea terorismului islamist sub acoperirea activității sale caritabile și vizat de o serie de percheziții în țară.

Ministrul de Interne Horst Seehofer „a interzis asociațiile Ansaar International eV și filialele sale”, o rețea care „ finanțează terorismul din întreaga lume cu donații ”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al ministerului.

„Dacă doriți să luptați împotriva terorismului, trebuie să-i tăiați sursele de bani”, a spus Horst Seehofer. Interdicția a intrat în vigoare miercuri dimineață și a fost însoțită de percheziții și confiscări efectuate într-o serie de case și garaje din zece regiuni ale Germaniei, potrivit postului de radio SWR.

ONG-ul, creat în 2012 și cu sediul în Düsseldorf (vest), se află în vizorul autorităților de câțiva ani. Ansaar colectează donații pentru acțiuni caritabile în regiuni aflate în criză precum Siria, Yemen sau Fâșia Gaza, scrie Le Figaro.

Îndoctrinarea copiilor și finanțarea milițiilor jihadiste

Însă, potrivit unui document al Ministerului de Interne citat de SWR, asociația este apropiată de mișcarea salafistă și acțiuni de „ prozelitism” se desfășoară în rândul copiilor cazați în sediile organizației din Germania, care promovează „ salafismul extremist”.

Donațiile colectate de asociațiile Ansaar sunt, de asemenea, folosite pentru a sprijini terorismul via organizații precum miliția jihadistă siriană Jabhat al-Nusra, care a fost absorbită între timp de miliția Hajat Tahrir al-Sham, mișcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâșia Gaza și Schebab, miliția din Somalia, avansează același document.

Un total de nouă organizații sunt considerate de către ministerul german de Interne drept suborganizații ale Ansaar International – în special Somali Committee for Information and Advice din Darmstadt, din landul Hessa, o fundație a fostului fotbalist profesionist Änis Ben-Hatira din Berlin și asociația WWR-Help.

 

author avatar
Tudor Borcea
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger