AcasăȘTIRI EXTERNEFinal de eră. Airbus livrează ultimul A380 Superjumbo

Final de eră. Airbus livrează ultimul A380 Superjumbo

AirbusFinal de eră. Airbus livrează ultimul A380 Superjumbo

Ultimul Airbus A380 a ieșit pe poarta fabricii! Producătorul companiei aeriene a livrat marți ultimul dintre avioanele sale superjumbo cu două etaje către Emirates, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Transferul, care a avut loc la Hamburg, Germania, pune capăt unei perioade de producție de 15 ani pentru giganticul avion.

A380 – care a fost anunțat în 1990 și și-a făcut debutul aproape două decenii mai târziu, în 2007 – a fost încercarea Airbus de a doborî Boeing 747. Nu a îndeplinit acest obiectiv, dar asta nu face ca aeronava să fie mai puțin impresionantă.

Avionul are două punți complete și de obicei găzduiește 525 de pasageri, dar poate ține maximum 868 (cea mai nouă versiune 747 poate ține doar 467), ceea ce îl face cel mai mare avion comercial construit vreodată, potrivit Robb Report.

Cel mai mare avion de pasageri din lume

Airbus a construit un total de 251 de A380 în ultimul deceniu și jumătate, dintre care 123 au fost achiziționate de Emirates. În ciuda faptului că a costat 500 de milioane de dolari fiecare, transportatorul cu sediul în Dubai a făcut din avionul superjumbo nava amiral a flotei sale, potrivit CNET Roadshow.

Compania aeriană s-a asigurat că zborul la bordul A380 este o experiență specială, echipând fiecare dintre avioane cu caracteristici opulente, cum ar fi saloane de clasă premium, dușuri și apartamente în stil dormitor. Avionul a ajutat Emirates să devină una dintre cele mai bune companii aeriene din lume.

Ultimul avion, livrat către Emirates

În data de 12 decembrie, ultima aeronava A380 a făcut un zbor de verificare de la fabrica companiei din Hamburg, înainte de livrare. În cadrul zborului, desfăşurat în nord-estul Germaniei, compania şi-a luat la revedere de la proiectul A380, piloţii urmând o traiectorie în formă de inimă.

Totuși, deși nu vor mai fi construite A380, avionul nu va dispărea din cer în curând. Mai ales dacă zbori cu Emirates.

author avatar
Andreea Vlad