AcasăȘTIRI EXTERNEFilarmonica din Mariupol, transformată în tribunal pentru luptătorii de la Azovstal. ŞOC...

Filarmonica din Mariupol, transformată în tribunal pentru luptătorii de la Azovstal. ŞOC cine vor fi martori! (FOTO)

azovstalRĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptători britanici blocați la Azovstal! DEZVĂLUIRI incredibile- VIDEO / Sursa FOTO: printscreen

Ruşii pregătesc un mare „circ”. Un simulacru de proces al luptătorilor ucraineni de la Azovstal. „Spectacolul” va avea loc pe scena de concerte a Filarmonicii din Mariupol, unde au fost instalate cuști de fier, în care vor fi judecați foștii luptători ucraineni de la Azovstal.

Întreaga clădire a Filarmonicii a fost transformată în tribunal, iar autoritățile ruse plănuiesc să înceapă procesul luptătorilor de la Azovstal chiar de Ziua Independenței Ucrainei, pe 24 august.

Vor aduce martori „instruiţi”

Rușii ar aduce la tribunalul improvizat în clădirea care a scăpat de bombardamente și așa-ziși martori, dar și mass-media pro-ruse.

În luna mai, sute de militari ucraineni din Azovstal s-au predat forțelor pro-ruse, la sfârșitul celei mai lungi și mai sângeroase bătălii din războiul din Ucraina de până atunci.

„De Ziua Independenței Ucrainei, ocupanții intenționează să desfășoare un proces-spectacol al luptătorilor de la Azovstal capturați, în orașul aflat temporar sub ocupație.

În acest scop, sălile neatinse de bombardamente ale Filarmonicii din Mariupol sunt adaptate într-un ritm rapid. Pe scena filarmonicii se instalează cuști de fier în care vor fi ținuți apărătorii ucraineni”, se arată într-un comunicat postat de serviciile secrete militare ucrainene.

Apărătorii din Mariupol au schimbat cursul războiului cu Rusia rezistând timp de 82 de zile.

author avatar
Andrei Ștefan