AcasăȘTIRI EXTERNEFierbere mare la Casa Albă! Strategia lui Trump de eliminare a lui...

Fierbere mare la Casa Albă! Strategia lui Trump de eliminare a lui Biden

Noul manager de campanie al lui Donald Trump și-a început mandatul în această săptămână cu o declarație de intenție, în care mizează pe realegerea actualului președinte. „Îl vom expune pe Joe Biden ca un instrument neplăcut de extremă stânga și vom contrasta eșecurile sale cu succesele incontestabile ale președintelui Trump”, a declarat Bill Stepien în prima sa declarație publică.

Biden construiește o coaliție care îi cuprinde pe generalii de armată, activiștii din Black Lives Matter, republicani și socialiști democrați. Platforma sa a fost descrisă drept cea mai progresistă dintre cele expuse vreodată în istoria americii, desfășurându-se într-un an care a văzut pandemia de coronavirus și protestele în masă împotriva nedreptății rasiale.

Un impas din această epocă pre-pandemică a fost Conferința Conservatoare de Acțiune Politică (CPAC) din Portul Național de lângă Washington în februarie. Tema sa oficială a fost „America vs socialism”, iar, în programul acesteia, au fost incluse sesiuni precum „Socialism: epava națiunilor și distrugător al societăților” și „Prescripție pentru eșec: bolile medicinei socialiste”. În cadrul conferinței, Trump i-a descris pe democrați drept „socialiști de extremă stânga ”. De fiecare dată, Trump a reacționat la evenimente și a participat la sondaje, însă rezultatele acestora nu s-au văzut, culminând cu demiterea de miercuri a managerului de campanie Brad Parscale. Marți, președintele Statelor Unite ale Americii a ținut o conferință de presă de 63 de minute, în care a vorbit despre China și Hong Kong, în discursul de război al președintelui, Biden fiind menționat de aproape 30 de ori, ca de exemplu: „întreaga carieră a lui Joe Biden a fost un cadou pentru Partidul Comunist Chinez”.

Lanhee Chen, fostul director politic pentru campania prezidențială din 2012 a republicanului Mitt Romney, a declarat că: „Este cea mai bună strategie posibilă pe care o pot folosi”.

Atacurile împotriva lui Biden susțin că aceasta va fi afectat de imigrație, va sacrifica sute de mii de locuri de muncă, va majora impozitele pentru familiile clasei mijlocii, va închide școlile cu finanțare guvernamentală și va reduce finanțarea poliției. Campania Biden respinge astfel de critici ca fiind niște afirmații false și disperate.

Săptămâna trecută, Biden a lansat un plan de 700 de miliarde de dolari pentru a reînvia industria americană și pentru a combate inegalitatea, parte a unei restructurări economice ambițioase, care a obținut comparații cu mandatul președintelui Franklin Roosevelt din  anii ’30. Săptămâna aceasta a adăugat o propunere de a investi 2 miliarde de dolari în infrastructura de energie potabilă și în climatizare.

Ceea ce au fost multiple crize pentru Trump ar putea fi oportunități multiple pentru succesorul său, mai ales dacă democrații vor recăpăta controlul asupra Senatului și se evita opoziția republicană.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger