AcasăȘTIRI EXTERNEFetiță de 15 ani, decapitată de trei adolescente. Una filma cu telefonul...

Fetiță de 15 ani, decapitată de trei adolescente. Una filma cu telefonul crima – VIDEO

Fetiță de 15 ani, decapitată de trei adolescente. Una filma cu telefonul crima

Trei adolescente, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, membre ale bandei Barrio 18, au fost arestate în capitala Guatemalei în timp ce decapitau o fată de 15 ani, a anunțat sâmbătă poliția.

Fetele au fost „descoperite decapitând o fată de 15 ani” vineri seară într-o clădire din nordul orașului Guatemala, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliției, Jorge Aguilar.

Una ținea victima, alta filma cu telefonul

„Ofițerii de poliție care patrulau în zonă au auzit țipetele și au început imediat să caute clădirea de unde veneau strigătele de ajutor”, a declarat Aguilar.

„Au intrat în clădire în același timp cu comiterea crimei: una dintre ele ținea victima în brațe, iar cealaltă filma cu telefonul mobil”, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că, în ciuda intervenției poliției, victima a murit la fața locului.

Motivul crimei nu era cunoscut până în acest moment, scrie Le Journal de Montreal.

Banda Barrio 18, la fel ca rivala sa, Mara Salvatrucha, este specializată în șantajarea întreprinderilor și a companiilor de autobuze, ucigând angajații care refuză să plătească suma cerută. Bandele și activitățile legate de traficul de droguri sunt responsabile pentru aproximativ 50% din cele 3.500 de decese violente înregistrate în Guatemala în fiecare an.

author avatar
Tudor Borcea