AcasăȘTIRI EXTERNEFestivalurile de muzică promovează sexul și consumul ilicit de droguri, dar vor...

Festivalurile de muzică promovează sexul și consumul ilicit de droguri, dar vor să devină sustenabile

festivalFestivalurile de muzică promovează sexul și consumul ilicit de droguri, dar vor să devină sustenabile

Festivalurile de muzică europene au încercat să se preocupe tot mai mult de schimbările climatice. Dar, în timp ce își arată interesul pentru mediu, activiștii și oamenii de știință acuză reprezentanții acestor evenimente de lipsă de transparență în ceea ce privește datele lor de sustenabilitate.

De la Glastonbury din Anglia la Tomorrowland din Belgia și până la Primavera Sound din Spania, festivalurile de muzică au subliniat măsurile pe care le iau pentru a combate schimbările climatice și a deveni mai durabile. Cu toate acestea, sute de mii de oameni zboară de peun continent pe altul pentru a se bucura de muzică și … droguri.

Festivalurile de muzică, tot mai preocupate de schimbările climatice

Este timpul ca festivalurile de muzică să renunțe la riscuri, să înceteze „să arate inițiative” și să înceapă „să le pună în aplicare”, a spus Dogan Gursoy, profesor la Universitatea de Stat din Washington și autorul unei cărți despre impactul turismului festivalului asupra climei, potrivit Politico.

„O mulțime de festivaluri pun accent pe reducerea deșeurilor, dar dacă te uiți la imaginea de ansamblu a emisiilor de carbon, aceasta este dominată de călătorii. Acestea emit de 11 ori mai multă poluare climatică decât deșeurile”, a declarat Kimberly Nicholas, profesor și om de știință în domeniul durabilității la Universitatea Lund din Suedia.

Tomorrowland, festival desfășurat în luna iulie în micul oraș flamand Boom, lângă Anvers, a atras anul acesta 600.000 de fani ai muzicii electronice din întreaga lume, pe parcursul a trei weekenduri de distracție. În timp ce promova inițiative ecologice precum un club de reciclare „distractiv și ușor” și un parteneriat cu o companie circulară de apă, Tomorrowland a atras, de asemenea, critici climatice după ce s-a lăudat cu „zboruri de petrecere” în colaborare cu partenerul Brussels Airlines pentru a ajunge la locație.

Festivalurile de muzică poluează de 11 ori mai mult

Dincolo de problemele legate de transportul în masă, multe dintre festivalurile de muzică din Europa rămân în mare măsură dependente de generatoarele cu diesel pentru a-și menține în funcțiune barurile, locurile de luat masa, scenele și locurile de campare.

Un raport privind industria festivalurilor din Regatul Unit de la rețeaua de acțiuni climatice Vision 2025, publicat în 2020, spunea că, „în ciuda angajamentului și acțiunii mai mari în jurul practicilor durabile, impactul asupra mediului al industriei festivalurilor a crescut în general din 2015, ca urmare a creșterii industriei.”

Totuși, promotorii festivalului insistă că evenimentele lor nu sunt o cauză pierdută.

„Dacă o poți măsura, o poți gestiona”, a spus Mitchell van Dooijeweerd, manager de sustenabilitate la festivalul DGTL din Amsterdam, care a câștigat premiul AGF pentru cel mai sustenabil festival de muzică electronică din lume în 2019.

DGTL a introdus în 2017 un instrument de analiză a fluxurilor de materiale, apă, mobilitate și energie în timpul evenimentului. A eliminat locurile de parcare pentru a descuraja călătoria cu mașina la locație și oferă transport public ieftin. De asemenea, DGTL a făcut echipă cu o companie de tehnologie cu energie curată pentru a ajuta la alimentarea zonei în care s-a desfășurat festivalul.

author avatar
Andreea Vlad
723 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu, în capul vostru de fituicari credeți ca festivalurile de muzica promovează droguri. E fix cum eu as spune ca „BOR promovează discriminarea și violenta domestica”. Vedeți diferența?

    Și ce drq au drogurile de a face cu sustenabilitatea?

  2. Mai lăsați-o moartă cu schimbările climatice: vă omoară cu HAARP și voi o țineți langa ca și cu covidul!! Huooo!!!!

  3. Majoritatea care merg la astfel de concerte sin gunoaie care se drogheaza dar trebuie lasati sa se drogheze pina le crapa inima in ei. este o selectia naturala de a distruge gena umana

  4. Măcar dac-ar asculta muzică.
    Învârte un idiot un platan, ăla scârțâie, le dă comanda „toți mâinile sus” si prostimea, la ordin se conformează. Le mai zice si „aprindeți becurile la telefoane” iar masa care se bălăngăne in ritmul oferit, se conformează si trage pe nas. Spiritul de turmă este testat cu succes. Cu cât mai mulți „fumători”, cu atât mai bine pentru patronii bairamului. Oare primarii ce cote au din toată chermeza?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger