AcasăȘTIRI EXTERNEFerrari, Porsche, Lamborghini: zgomotul supermașinilor deranjează urechile londonezilor

Ferrari, Porsche, Lamborghini: zgomotul supermașinilor deranjează urechile londonezilor

Municipalitatea a primit sute de plângeri de la rezidenți cu privire la zgomotul infernal al mașinilor de înaltă performanță, ambalate se șoferi.

Datele culese de consiliu au arătat că între iunie 2021 și luna trecută, aproximativ 10.000 de vehicule au declanșat camerele acustice – care localizează și clasifică sunetele.

Au fost 118 incidente în care au fost implicați șoferi BMW, 109 cu Lamborghini, 104 cu Mercedes, 88 cu Ferrari, 77 cu Audi și 31 cu Porsche.

Aproape 300 de șoferi au fost surprinși conducând cu peste 100 de decibeli (dB), cel mai zgomotos, un Lamborghini, înregistrând 112,9 dB.

Limita legală în Marea Britanie este de 72 dB pentru mașinile înmatriculate din 2016. Expunerea la mai mult de 85 dB pentru perioade prelungite poate provoca pierderea permanentă a auzului.

Cei prinși au fost amendați cu 100 de lire sterline, dar un consilier cere ca sancțiunile să fie majorate la 400 de lire sterline.

“Locuitorii Londrei s-au săturat de șoferi care folosesc străzile noastre ca piste de curse”, a declarat pentru The Nationa consilierul Johnny Thalassites, responsabil pentru mediu și planificare urbană.

Londra primește vizitatori din națiuni bogate –  precum Bahrain, Qatar, Kuweit, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite – iar majoritatea  își aduc mașinile preferate, care pot fi văzute adesea în cartierul de lux Knightsbridge.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger