AcasăȘTIRI EXTERNEFermierii flamanzi au luat cu asalt Bruxelles. Mii de tractoare au blocat...

Fermierii flamanzi au luat cu asalt Bruxelles. Mii de tractoare au blocat capitala Belgiei / Pentru ce protestează – VIDEO

protestFermierii flamanzi au luat cu asalt Bruxelles. Mii de tractoare au blocat capitala Belgiei / Pentru ce protestează - VIDEO

Fermierii din nordul Belgiei și-au adus tractoarele în mijlocul Bruxelles-ului, pentru a protesta în fața Guvernului.

Străzile au fost luate cu asalt de aproximativ 2.700 de tractoare, iar circulația a fost blocată. Fermierii din regiunea Flandra, situată în nordul țării, și-au arătat nemulțumirile în fața Guvernului.

Fermierii se opun limitării emisiilor de azot

Protestul a vizat noile planuri ale Guvernului regional, privind limitarea emisiilor de azot. „În forma actuală, acordul privind reducerea emisiilor de azot vor provoca un carnagiu socio-economic”, au avertizat organizaţiile fermierilor într-un comunicat de presă comun.

Aceștia au precizat că doresc ca acordul să reflecte mai bine perspectivele viitoare pentru sectorul agricol.

„Suntem convinşi că ceva trebuie să se schimbe cu privire la emisiile de azot, dar sectorul agricol nu poate fi tratat în mod diferit de sectorul industrial”, a declarat Leen Engelen, unul dintre fermierii protestatari, cu referire la unul dintre punctele disputate din noul proiect de lege.

Numărul mare de capete de vite şi utilizarea puternică a îngrăşămintelor, precum şi traficul şi construcţiile, au făcut ca nivelul oxizilor de azot în aerul şi apa din Belgia şi Ţările de Jos să fie mai mare decât normele UE şi asta ameninţă mediul înconjurător.

Planurile care sunt destinate să limiteze emisiile de azot în regiunea Flandra au provocat o criză la nivelul Guvernului regional, criză care nu a fost soluţionată în timpul celor 16 ore de discuţii, care au avut loc la începutul acestei săptămâni.

author avatar
Andreea Vlad